Podignuta optužnica: Od starice prijevarom uzeo 30.000 eura
Foto Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1974.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine prijevarom iz čl. 236. st. 1. i 2. Kaznenog zakona.

Dakle, navode iz odvjetništva, okrivljeniku se stavlja na teret da je 17. srpnja 2020. u Zadru, u dogovoru sa za sada nepoznatim muškarcem, u namjeri da se u znatnoj mjeri nepripadno protupravno materijalno okoriste, počinio navedeno kazneno djelo.

"Nepoznati je muškarac 16. srpnja 2020. sa svog mobitela nazvao oštećenicu predstavljajući joj se lažno kao direktor jedne banke koji surađuje s policijom u kriminalističkoj obradi oko krađe novca od djelatnika banke uvjerivši ju pritom da podigne sav novac koji ima na računu i preda policiji. Okrivljenik je potom, tereti ga se, došao do oštećenice te joj se predstavio kao policijski službenik, a potom od nje preuzeo omotnicu u kojoj je bilo 30.000,00 eura čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 226.000,00 kuna. U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela" - izvijestio je ODO.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano