Plenković o Milanoviću: Ja ću se takvom ponašanju usprotiviti
Foto NL

"Ono što mi se čini posebno važnim je da želim jasno poručiti Hrvatskoj da ovoj blato u koje Milanović želi uvući mene, način na koji to radi je nevjerojatan. Ali postavlja se pitanje kakvo smo mi to društvo?" - kazao je hrvatski premijer Andrej Plenković na izjave predsjednika Zorana Milanovića.

"Ako će on maknuti sa scene i začepiti usta političkom analitičaru, wanna be gradonačelniku, svom nasljedniku u stranci, dvjema zastupnicama, ako će biti napadi ministarstva gospodarstva i ministricu kulturu gdje je rekao da je zlostavljana od mene, onda mi imamo ozbiljan problem. Kakva je to situacija? Što će mi kao u školi kad dođe neki bully i koksa ih i reći pustite ga? E tako ne ide. Sad ćemo podvući crtu. tome ćemo se politički usprotiviti" - kazao je premijer u četvrtak, 22. listopada.

"Što to predsjednika RH koji odšeta na himnu, koji ignorira poziv Sabora na konstituirajuću sjednicu i koji je spreman napasti DORH i policiju. Vidim da je pokušao začepiti usta i Povjerenstvu za sukob interesa. Govoriti ministrici ovo što je danas rekao eto ne dam kao predsjednik Vlade i ne dam kao netko tko neće dopustiti nasilništvo od nekoga tko ima povijest huškanja i difamacije. Kad ovo postaje narativ krajnje desnih medijskih izvora i kada to postane pranje mozga nekom tko je mlad onda to završi pucanjem pred Banskim dvorima" - rekao je.

"Tu nema ničeg normalnog ni zabavnog. Kao Kardashiani, uz dužno poštovanje Kardashianima. Neću dopustiti da ovakvo ponašanje, osobno ponašanje predsjednika Milanovića, prekrije političku scenu i da nitko na to neće reagirati. Ja hoću" - poručio je premijer i podsjetio da je on Milanoviću čestitao na pobjedi na izborima.

Što se tiče Milanovićevog razgovora s braniteljima, kazao da to nije uzrok radikalizacije i nasilja. "To nikad nitko nije rekao. Na tom sastanku je kvalificirao BiH i Srbiju i krenuo spominjati članove nečije obitelji. No ne na način da je rekao da je znanstvenica, kardiologinja. Koji je cilj kvalifikacije da za nekog kažete to što je on rekao? Nije li za cilj da diskreditirate političkog protivnika? Sebi radite političku korist. Takav pristup stvara vam ono što vi zovete frameom" - kazao je Plenković.

"Kada ovakav 'frame' dođe do mladog čovjeka koji nema širinu, on vidi što se priča i pomisli 'treba nešto promijeniti'. I onda vam dođe do radikalizacije i ekstremizma" - dodao je.

"Ja ću se takvom ponašanju usprotiviti, pa makar me koštalo mog rejtinga." - poručio je premijer.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano