FOTO: Ne propustite ponudu na prvom Zadar Street Food Festivalu!
Foto VJ

Stigle kućice, a nije Advent! I dok svi dionici koji sudjeluju u organizaciji ovogodišnjeg izdanja adventske manifestacije smišljaju kako će Advent izgledati, dotad možemo uživati "u kućicama" - na Puntamici!

Naime, u srijedu, 30. rujna u poslijepodnevnim satima po prekrasnom sunčanom vremenu na Puntamici je otvoren prvi Zadar Street Food Festival na kojem se predstavlja deset izlagača.

Tamo se može sve do 4. listopada uživati u odličnoj hrani, ali i vinima,

A kako je došlo do ideje?

"Na ležaljci uz more čitali smo o Zagreb Burger Festivalu i tada nam je sinula ideja - zašto ne bi mogli takvo nešto napraviti u Zadru? Proširili smo koncept na cijeli street food, imamo i azijski restoran, a u ponudi je i malo slatkoga. Svatko će naći nešto za sebe" - odgovorio je organizator Tomislav Fain.

A već prvog dana, zahvaljujući lijepom vremenu, Zadrani su pohrlili u ovaj dio grada i krenuli po kućicama u potrai za nekim gastro užitkom.

"Pratimo svjetske trendove. Svi znamo što je street food hrana, to je nešto što je trenutno prisutno, što je sve popularnije. Ljudi vole pojesti nešto na brzinu, a da to nije ono što smo nekad jeli, neki loši burgeri. To je visoka gastronomija u street food izvedbi" - pojasnio je Fain.

Na ovom prvu festivalu tog tipa predstavljaju se isključivo zadarski ugostitelji

"Cilj je bio da promoviramo zadarske ugostitelje. Isto tako, pozvali smo da s nama budu i zadarski vinari da maksimalno budu zastupljeni naši zadarski proizvodi. Naravno, ove godine bit će više naših domaćih gostiju i oni su tu da prenesu informaciju i šalju svoje goste dogodine, kada se svi nadamo boljoj situaciji i većem broju turista" - istaknuo je Fain dodajući kako se posebna pažnja daje kvalitetnim sastojcima.

Dakako, želja mu je da ovaj festival postane tradicionalan, a i svakom gastro pokloniku.

"S prvim izdanjem pokušavamo udariti temelje zbog kojih će u budućnosti postati tradicionalan festival na kraju ljetne sezone, a možda i u predsezoni, sve s ciljem dodatne ponude našim gostima. Da je normalna godina, vjerujem da bi bile ogromne brojke posjećenosti i sigurno bi ovaj prostor bio mali. Tako da zašto ne, uvijek razmišljamo šire" - otkrio nam je Fain.

Tko zna, možda iduće godine bude na nekoj lokaciji poput novouređenih gradskih bedema...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano