KONFERENCIJA U ZADRU: Uloge kohezijske politike za Hrvatsku
Foto VJ

Prilike i izazovi za Republiku Hrvatsku u novoj Kohezijskoj politici 2021.-2027. naziv je konferencije održane u srijedu 21. listopada 2020. godine u Koncertnoj dvorani braće Bersa Kneževe palače.

Riječ je o konferenciji koju je organizirala Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu provedbe projekta "Informacijski centar Europe Direct Zadar (EDIC Zadar)".

Kako je rečeno, cilj ove konferencije je promicanje i poticanje boljeg razumijevanja uloge kohezijske politike.

Konferenciju je otvorila Marija Dušević, voditeljica EDIC-a Zadar, koja je ujedno i predstavila program.

Nazočnima su se obratili i Marina Dujmović Vuković, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao i Šime Mršić, zamjenik župana Zadarske županije.

Zbog spriječenosti obvezama, na konferencii nisu sudjelovali Šime Erlić, državni tajnik, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Ana Odak, pomoćnica ministrice, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, ali su se javili videolinkom.

Govornik na konferenciji bio je i Ognian Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj

Nakon predstavljanja rezultata kohezijske politike u Zadarskoj županiji, uslijedila je i panel rasprava "Kohezijska politika i mi".

Fokus ovog događanja bio je na predstavljanju prilika i izazova koje Kohezijska politika donosi Republici Hrvatskoj u višegodišnjem financijskom okviru 2021.-2027., s osvrtom na ulogu kohezijske politike u europskom planu oporavka.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano