EMA STIKIĆ DOKAZ JE DA FAIR PLAY I DALJE POSTOJI
FOTO: HRVATSKI ODBOJKAŠKI SAVEZ

Ema Stikić, 16-godišnja odbojkašica OK Umag, pokazala je na nedavno održanom kadetskom prvenstvu Hrvatske poštenje svojstveno samo najvećim sportašima...

U utakmici s HAOK Rijekom Ema je priznala kontakt s mrežom u jednoj dvojbenoj situaciji, a tim poenom Riječanke su izborile pobjedu i plasman u polufinale. Emin fair play prepoznali su u Hrvatskom odbojkaškom savezu te mladoj odbojkašici uručili reprezentativni dres i pismo zahvale, kazuje nam:

-Zahvalna sam svojim suigračicama i treneru na podršci iako je to mogao biti pobjednički poen za nas. Utakmica je bila s Rijekom, igrao se bod za bod i dogodila se situacija u kojoj sam reagirala kako sam smatrala ispravnim, iako je to značio poraz za nas. Pravi sportski duh i fair play vrijednosti su koje mi puno znače, kao i klubu za koji igram. Pokazati te vrijednosti često je važnije i od same pobjede- osvrnula se Ema na svoj fair play potezi dodala:

-Također, zahvalna sam Hrvatskom odbojkaškom savezu za reprezentativni dres, zaista su me iznenadili i bit će mi čast nositi ga!- naglašava.

Poštena igra je nepisano pravilo i vrlina koja u sebi sadrži pravu bit sporta. Svakim sportskim natjecanjem postajemo bolji ali preduvjet za to je pridržavanje pravila i poštivanje protivnika. Ema je svojim postupkom podsjetila sve na važnost poštenja na sportskim borilištima te pokazala kako nije sve u pobjeđivanju. Vjerujemo kako će Emin primjer slijediti i brojni drugi sportašice i sportaši, u RH i izvan...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano