Ovih dana znat će se hoće li se mjere za rad. mjesta produljiti
Foto Vlada RH

Ministar financija Zdravko Marić je nakon sjednice Vlade, održane u četvrtak, 25. veljače, kazao novinarima će se razgovarati o nastavku mjer aza očuvanje radnih mjesta. Dodao je da su mjere za očuvanje radnih mjesta na snazi do 1. ožujka.

"Novca znamo koliko ima u proračunu. Proračunska situacija je takva kakva je. Imamo za određene namjene za očuvanje radnih mjesta troškove predviđene. Ako bude bilo potrebno dodatnih sredstava naći ćemo način. Razgovori će se voditi kako i na koji način produljiti mjere i u kojim segmentima" - rekao je Marić u obraćanju medijima.

Marić je kazao da će se ovih dana znati koje će se mjere za očuvanje radnih mjesta produljiti.

Komentirao je i to što se gospodarstvenici da im banke ne daju zajmove, ako imaju pad veći od 60 posto, kazavši da su osigurani uvjeti da se olakša kreditiranje.

"Činit ćemo što god možemo da dolazi do kreditiranja jer ulazimo u fazu kad ne bi bilo dobro napraviti grešku u koracima. Traženje državnog jamstva je legitimno, ali i država ima ograničenja i makroekonomsku politiku koju vodi. Nije u redu prebacivati uvijek na drugu stranu" - rekao je.

Ministar je upitan i o stanju u proračunu. "Pad poreznih prihoda je očekivan, 4-5 posto manji nego prošle godine. Manji pad je kod doprinosa što znači da su radna mjesta zadržana", pojasnio je.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano