Ulaganjem u obrazovanje ulažete u budućnost

U kompleksu velikih stambenih zgrada na Bilome Brigu, gotovo uz samu obilaznicu, smjestio se veseli i šareni kutak, gdje brojni stječu nova znanja i uče kako bolje koristiti postojeća. Centar za poduku Tempero, tj. tim koji okuplja - pedagog, prof. klasične filologije, učitelj razredne nastave, prof. hrvatskog i engleskog jezika, matematike te profesori ostalih predmeta kao vanjski suradnici pružaju kvalitetnu bazu znanja koju prenose na polaznike svih uzrasta, od 3 pa do 103 godine.

Profesorica Ana Fundak, jedna od osnivačica Centra za usluge poduke koji djeluje pod motom Posložimo kockice i sama je do nedavno kroz svoj rad bila u svakodnevnom kontaktu s učenicima, i to izvodeći nastavu iz predmeta koji nisu omiljeni među đacima - grči i latinski jezik, stoga je uvijek tražila način kako olakšati usvajanje gradiva. Tako se i rodila cijela ideja o pokretanju Tempera.

“Mi smo otvorili svoja vrata u prosincu 2013. godine i korisnicima nudimo različite tematske radionice te pomoć u učenju za sve školske uzraste i pripreme za maturu. To nam je okvir u kojem djelujemo. Od tematskih radionica istaknula bi radionicu antičke kulture koja je nešto novo u Zadru i prilagođena je djeci osnovnoškolskog uzrasta.” - objašnjava.

Želju Zadrana da njihova djeca steknu što veću količinu znanja, po Ani, potvrđuje i podatak kako im se uvijek prve popune grupe za najmlađe.

“Svakog dana u tjednu imamo neku aktivnost, srijedom je to kreativna radionica za malene u dobi od tri do sedam godina, subotom imamo likovnu radionicu za osnovnoškolce, svaki drugi četvrtak na programu je i spomenuta radionica antičke kulture. U tijeku su prijave za Tečaj brzog čitanja za odrasle te za Radionicu izrade i oživljavanja ginjoli lutke za odrasle koja kreće u petak 6. ožujka u 18 sati. Odrasli se mogu prijaviti i za radionice pisanja glagoljicom, a dok nije kasno roditelji bi trebali razmisliti treba li njihovoj djeci poduka kako naučiti učiti, jer dokazano je da je taj proces, za kasniji uspjeh, što bolje ranije svladati. Radionice iz ciklusa "Učimo učiti" namijenjene su djeci od 1. do 8. razreda, jer bolje je naučiti učiti nego kasnije ići na repeticije.

Fokus je na metodama koje djeci olakšavaju učenje. A za malo starije učenike, u tijeku su prijave za pripreme za maturu, a podatak da je većina naših prošlogodišnjih polaznika upisala svoj prvi izbor fakulteta svakako nam je na ponos.“ - ističe Ana te zaključuje kako su ljudi počeli shvaćati kako je svako dodatno obrazovanje i iskustvo djeteta ili odrasle osobe ulaganje u boju budućnost.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano