Do sada izgubljeno 142 milijuna radnih mjesta u turizmu
Foto Ilustracija NL

Prema Svjetskom vijeću za putovanja i turizam (WTTC) do sada je ukupno 142 milijuna radnih mjesta u turizmu globalno izgubljeno zbog pandemije koronavirusa (Covid-19), ali zahvaljujući domaćim putovanjima utjecaj na zaposlenost za 2020. godinu bit će blaži nego što se u početku očekivalo.

Predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a Gloria Guevara govoreći tijekom webinara "Ponovno pokretanje putovanja i turizma nakon pandemije COVID-19" istaknula je kako se očekuje da će 2020. na međunarodnom nivou biti izgubljeno 174 milijuna radnih mjesta, što je niže od prognoze WTTC-a iz lipnja koja je predviđala gubitak od čak 197,5 milijuna.

Guevara je dobre vijesti pripisala oporavku domaćih putovanja u nekim zemljama poput Kine i Grčke. U 2019. putovanje i turizam stvarali su svako deseto radno mjesto - ukupno 330 milijuna, čime su pridonijeli 10,3 posto globalnom BDP-u i stvorili svako četvrto novo radno mjesto.

WTTC je pozvao vlade da usvoje koordinirani pristup ponovnom otvaranju granica; implementiraju međunarodni protokol ispitivanja i koordinirani okvir za testiranje prije polaska pomoću brzih, učinkovitih i pristupačnih testova; i izmijene mjere karantene samo za pozitivne testove.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano