Uspješan listopad za Ligu protiv raka Zadar
Foto NL

Obilježavanje ovogodišnjeg listopada, kao mjeseca borbe protiv raka dojke, zadarska Liga protiv raka pamtit će po iznimno uspješno provedenim akcijama prikupljanja sredstava koje su bile dio bogatog programa ponuđenog javnosti.

Humanitarna izložba slika "Dimitrije Popović“, koja je bila postavljena u Gradskoj loži od 06.10. do 27.10. u organizaciji galeristice i članice predsjedništva Lige protiv raka Zadar, gđe Mirke Batur, privukla je u svom trajanju veliki broj ljubitelja umjetnosti. Radovi u kombiniranoj tehnici s prepoznatljivim potpisom umjetnika, uspjeli su Ligi protiv raka Zadar uprihoditi 36.623,97 kn.

Velikodušnom donacijom svojih radova, pretežno sakralnog karaktera, koji su se mogli kupiti po sniženoj cijeni, umjetnik Dimitrije Popović pomogao je u prikupljanju sredstava za nabavu linearnog akceleratora u Općoj bolnici Zadar, neophodnog za liječenje onkoloških pacijenata.

Pored impozantne izložbe umjetnika Popovića, tijekom cijelog listopada se odvijao i program – Mjesec ružičaste vrpce - u organizaciji zadarske Lige protiv raka, koji se sastojao od tradicionalnog štanda prve subote u listopadu, raznih predavanja, podjele poklona oboljelim ženama na sam dan borbe protiv raka dojke, te u konačnici i otvorenja male knjižnice na Odjelu onkologije Opće bolnice Zadar s voditeljicom dr. Vesnom Telesmanić- Dobrović.

Popratno uz ovaj program cijeli mjesec su se, počevši sa subotnjim štandom, uz donaciju mogli nabaviti artikli sa simboličnom ružičastom vrpcom. Pozitivnim odazivom građana prikupilo se i ovim putem 6.300,00 kn te su sva prikupljena sredstva u listopadu, u iznosu od 42,923 kn, uplaćena za potrebni linearni akcelerator.

Liga protiv raka Zadar, svojim će akcijama i projektima i u budućnosti raditi na općem poboljšanju uvjeta za onkološke pacijente, od čega je primarna nabava uređaja za zračenje u Općoj bolnici Zadar, kako pacijenti ne bi morali putovati u Split ili Zagreb na dnevne terapije.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano