SAD SE I TO ZNA: Wings For Life...- sigurno 9.5.2021.!

Kakva li će samo to utrka biti tada...

Nakon svih pustih globalnih nedaća u 2020., narednu 2021. doživjet ćemo definitivno kao početak nekog novog, makar i starog normalnog, doba!

E, pa, da nastavimo u pozitivnom tonu- imamo dobru vijest za sve ljubitelje Wings for Life World Run! Osmo izdanje planetarne humanitarne utrke sigurno će se održati sljedeće godine, i to u nedjelju, 9. svibnja.

Prijave na službenoj stranici wingsforlifeworldrun.com su već otvorene, isplati se što prije se prijaviti jer će prvih 10 000 prijavljenih trkača dobiti službenu majicu Wings for Life...

-Iznimno nam je zadovoljstvo što možemo toliko vremena unaprijed potvrditi održavanje utrke Wings for Life World Run 2021.- izjavio je Colin Jackson, sportski direktor utrke i britanski atletičar koji je osvojio olimpijsko zlato na 110 m s preponama.

Zahvaljujući aplikaciji, u potpunosti možete biti neovisni o razvoju događaja. Imamo, kažu organizatori, softver koji "razvijamo i nadograđujemo već pet godina. Virtualna utrka za nas nije ništa novo", od 2015. trkači su mogli sudjelovati na utrci Wings for Life World Run putem aplikacije, uz praćenje trkača u stvarnom vremenu, mjerenja udaljenosti i presretačkog vozila. Aplikacija omogućuje i dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama, a tu je i zvučni zapis kojim se želi informirati trkače, zabaviti ih i motivirati dok sudjeluju na utrci do samog kraja.

Osim utrke putem aplikacije, budu li to uvjeti dozvoljavali trkači će se sljedeće godine imati mogućnost natjecati i na jednoj od 12 službenih lokacija diljem svijeta. Svi prijavljeni na utrku uz aplikaciju, u slučaju održavanja zadarske utrke imat će opciju nadoplate za utrku na lokaciji. Odluku o tome hoće li se utrka u Zadru održati, organizatori će donijeti najkasnije u veljači 2021.

Od 2014. sudionici utrke Wings for Life World Run svake godine u svibnju trče za one koji ne mogu, startnina koju uplaćuju trkači i sudionici koji se natječu u invalidskim kolicima ide zakladi Wings for Life čiji je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine, a broj sudionika je iz godine u godinu sve veći. Dosad je na utrci sudjelovalo 700 000 natjecatelja iz 195 zemalja, a zajedno su prevalili ukupno 7 milijuna kilometara. Za zakladu Wings for Life prikupljeno je gotovo 30 milijuna eura iz startnina i donacija.

-Dobivamo nevjerojatnu podršku. Utrka Wings for Life World Run vrlo je važna za našu zakladu. U ovim vremenima koje je obilježila izolacija veliko nam je zadovoljstvo što ćemo 2021. godine ponovno okupiti ljude iz cijeloga svijeta kako bi podržali plemeniti cilj- izjavila je Anita Gerhardter, direktorica zaklade Wings for Life, i podsjeća na jedinstveni format.

Na utrci Wings for Life World Run svi trkači i sudionici koji se natječu u invalidskim kolicima startaju u isto vrijeme, točnije u 11 sati ujutro po UTC vremenu. Utrka u Zadru tako starta u 13 sati, u Tokiju u 22 sata, a u New Yorku u 7 sati ujutro. Druga je posebnost utrke činjenica da svatko trči ili se odguruje u kolicima onoliko koliko može sam. Ne trči se prema unaprijed određenoj ciljnoj liniji. Kako to funkcionira? Trideset minuta nakon što se oglasi znak za start utrke, presretačko vozilo kreće za trkačima i kreće se dok ih sve ne prestigne do pobjednika. Postupno ubrzava svoje kretanje i prestiže jednog po jednog trkača sve dok na stazi ne ostane samo jedna osoba. Za one koje presretačko vozilo prestigne utrka je završena. U 2020. je pobjednik utrke trčao 4 sata i 12 minuta i pretrčao ukupno 69,92 km prije nego što ga je prestigao presretač.

Nije važno planirate li istrčati 5 ili 10 kilometara, polumaraton, maraton ili još veću kilometražu. Zahvaljujući posebnom formatu utrke mnogi trkači i sudionici u invalidskim kolicima nadmašuju vlastita očekivanja. Mnogi od njih postave osobni rekord, ali to nije ono što je najvažnije, a najvažnije je to što na utrci Wings for Life World Run svatko dođe do cilja. Na startu je šaroliko… tu su vrhunski sportaši i oni koji su tek zakoračili u svijet sporta, 18-godišnjaci i oni koji su debelo prekoračili 80. godinu života, trkači i sudionici u invalidskim kolicima. Na stazi su svi zajedno i svi idu prema istom plemenitom cilju. Upravo je to motivacija tako velikom broju ljudi koji se s veseljem prijavljuju za utrku iz godine u godinu, motivira ih i činjenica da će na istraživanje leđne moždine biti utrošeno 100 posto iznosa svih startnina.

Prijaviti se na Wings for Life World Run utrku koja će se održati 9. svibnja 2021. možete na stranici www.wingsforlifeworldrun.com, u međuvremenu pazite se, čuvajte, sebe i druge, i vidimo se iznova za pola godine si skupa u srcu dalmatinskog bisera- Zadra...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano