PLENKOVIĆ: To se zove diskriminacija, to se zove rasizam
Foto NL

Poruku vlasnika jednog kafića u Rijeci, koji je kazao da u njegov kafić ne mogu doći HDZ-ovci, komentirao je u ponedjeljak, 22. veljače hrvatski premijer Andrej Plenković.

Naime, kazao je da smatra da ga čudi jedna degutantna količina dvostrukih kriterija.

"Da je gospodin iz ta Tri majmuna rekao da u kafić ne mogu doći Srbi, Židovi, Romi, pripadnici Armade ili SDP-ovci digla bi se takva halabuka da bi Hrvatska treštala. Ali, ako se kaže ne mogu doći HDZ-ovci, to je ništa. Čak se traže i opravdanja – to je ok" - istaknuo je premijer i kazao da se ne radi o šali.

"Pročitajte temeljito što ti ljudi pišu, to nije šala. To se zove diskriminacija, to se zove rasizam, a idući korak vam je fašizam. To je bit" - izričit je bio Plenković u svom komentaru.

"Imamo Hrvatsku dvostrukih kriterija, da budem sasvim jasan. Imate kandidata HDZ-a za gradonačelnika, koji je 1984. godište i danas doživljava napade kao da ima nešto protiv ćirilice, a nema. Doživljava napade zato što je političkim protivnicima opasan i neugodan i sad ga treba uloviti na trik pitanje. Zašto bi on morao znati stihove neke pjesme? Gdje to piše? Ne mora, možda sluša neku drugu glazbu. Ali, dotepence, Hercegovce ili Hercegovačku ćemo staviti ispod radara, to su vam ti dvostruki kriteriji. Pitat ćemo tko je bio na sprovodu profesora Tuđmana, ali ćemo se pravit nevješti za druga okupljanja. O tome ja govorim. A ovaj u Tri majmuna je eklatantan primjer diskriminacije, rasizma na korak do fašizma" - poručio je predsjednik Vlade dodajući da površnost, paušalnost i isključivost nisu dobri.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano