21. OBLJETNICA SMRTI: HDZ se prisjetio prvog predsjednika Tuđmana
Foto HDZ

U četvrtak, 10. prosinca 2020. obilježava se 21. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je umro 10. prosinca 1999. godine.

Te su se obljetnice prisjetili u Hrvatskoj demokratkoj zajednici čiji je Tuđman bio osnivač i predsjednik prigodnim riječima:

"Dr. Franjo Tuđman prepoznao je pravi trenutak te uz zajedništvo hrvatskog naroda i hrabrost hrvatskih branitelja oživotvorio našu stoljećima žuđenu slobodu.

Pod njegovim je vodstvom Hrvatska obranjena, međunarodno priznata i oslobođena.

Svojom je državničkom mudrošću omogućio mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja, a državotvornom vizijom zacrtao naš put u Europsku uniju i Sjevernoatlantski savez.

Pod njegovim je vodstvom Hrvatska demokratska zajednica postala stožerna stranka Hrvata iz domovine i cijelog svijeta, stranka nacionalne pomirbe, koja je zahvaljujući svojoj širini te snazi okupljanja i mogla povesti hrvatski narod u ostvarenje sna o samostalnoj i neovisnoj državi.

U nacionalnom će sjećanju ostati upamćen kao najveći državnik kojeg je hrvatski narod imao u svojoj slavnoj i olujnoj povijesti.

Predsjednika Tuđmana prisjećamo se s vječnom zahvalnošću, neprolaznim poštovanjem i neizmjernim ponosom. Slobodna Hrvatska njegov je trajni spomenik.

Neka je vječna slava utemeljitelju moderne hrvatske države, prvom predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu!"

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano