AKCIJA VIKEND: Za volanom s 2,13 promila
Foto MUP

Proteklog vikenda (19.-21. veljače), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 556 vozila i vozača, a poduzeli su 175 represivnih mjera.

U tom se vremenu dogodilo 5 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene.

PU zadarska izvijestila je kako je u subotu, 20. veljače oko 15,00 sati u Smilčiću, 26-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom VW Golf-om gospićkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,13 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja te protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak nešto iza ponoći u Biogradu na moru, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 24-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim vozilom (Renault, ZD), pod utjecajem alkohola od 1,21 g/kg alkohola.

Tom prilikom je u vozilu kod njega pronađen plinski pištolj, kojeg legalno posjeduje, a u službenim prostorijama je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 24-godišnjak je uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti na cestama, prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanina ( čl. 29. citiranog zakona) kao i prekršaja čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Rezultati akcije Vikend:

-alkotestirano je 117 vozača, od kojih je 10 bilo pod utjecajem alkohola

-5 vozila bez tehničkog pregleda i registracije

-4 vozila bez osiguranja

-10 vozača bez položenog vozačkog ispita (prije stjecanja prava)

-2 vozača u vrijeme zabrane upravljanja

-74 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine

-4 vozača su nepropisno pretjecala

-9 vozačaje vozilo bez zaštitnog pojasa

-22 vozača je koristilo mobitel

-31 vozač nije poštivao prometni znak

-iz prometa je isključeno 24 vozača i 5 vozila.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano