HPS:Planinarska aplikacija s operativnim sustavom Android...
FOTO: HRVATSKI PLANINARSKI SAVEZ

Hrvatski planinarski savez pripremio je i pustio u rad planinarsku aplikaciju za mobilne telefone s operativnim sustavom Android...

Aplikacija eHPS omogućuje jednostavno pretraživanje i pregledavanje podataka o svim hrvatskim planinarskim domovima, kućama i skloništima, svim kontrolnim točkama Hrvatske planinarske obilaznice te o planinarskim obilaznicama.

Svaka planinarska kuća i vrh predstavljeni su atraktivnom fotografijom, među kojima je i velik broj zračnih snimaka, snimljenih bespilotnom letjelicom. Planinare će posebno razveseliti poveznice koje omogućuju prikaz lokaliteta na Interaktivnoj planinarskoj karti RH.

Aplikacija također omogućuje pretraživanje aktualnih podataka o svim udrugama članicama HPS-a, tijelima i komisijama HPS-a, a nudi još mnoštvo korisnih informacija o hrvatskom planinarstvu.

Na glavnom sučelju izmjenjuje se desetak atraktvinih fotografija iz hrvatskih planina. Aplikacija je besplatna, a može se preuzeti s web stranice HPS-a (u .apk formatu). Autor aplikacije je Darko Grundler, inače na webu HPS-a također su dostupne i ranije objavljene internetske aplikacije eHPS i infoHPS. Za pristup tim aplikacijama potrebna je internetska veza, dok se nova aplikacija izravno instalira na mobilni uređaj i može se koristiti neovisno o internetskoj vezi...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano