Neočekivana suradnja Maje Bajamić i OŠ Frana Krste Frankopana

Pjevačica Maja Bajamić vrijeme lockdowna kreativno je iskoristila udruživši snage s djecom iz OŠ Frana Krste Frankopana iz Osijeka što je rezultiralo pjesmom "Srce moje".

U vrijeme pandemije glazbeni nastupi uživo gotovo da su nestali, no to nije spriječilo glazbenike da nastave stvarati što je rezultiralo velikim brojem izdanja na internetu. Upravo je takva situacija bila i s ovom pjesmom koju je Bajamić, splitska pjevačica sa zagrebačkom adresom, objavila na Instagramu da bi na kraju došlo do ove zanimljive suradnje.

Pjesma "Srce moje” posvećena je djeci, a glazbu i tekst napisala je Maja u vrijeme prvog vala COVID-a.

"Bilo je to vrijeme moje dvomjesečne selidbe baki i djedu na selo, iz centra Zagreba pogođenog potresom, gdje sam dotad živjela. Prestalo je sve - nastupi, cabaret, pripreme, probe, treninzi… Svi glazbenici i umjetnici ostali su ‘na cesti’ svaki na svoj način. Bila sam okružena s troje djece i zajedno smo provodili vrijeme. To su Milan, Matea i Matea. Dite u meni udisalo je i promatralo njihova pandemijom pogođena djetinjstva te neprestano mislilo na svu djecu čija su djetinjstva uz pandemiju pogođena i potresom.” - otkrila nam je Maja.

Naime, učiteljica Tena je, sjedeći doma u karanteni, uočila Majinu snimku na Instagramu te je uzela gitaru u ruke i naučila akorde predivne pjesme koju je čula…

Početkom svibnja školarci su konačno opet sjeli u klupe te uz obradu gradiva naučili pjevati novu pjesmu koju je Maja skladala. Bili su oduševljeni te su ubrzo sami osmislili i koreografiju. Početkom nove školske godine odlučili su Maji poslati prijedlog za suradnju, na što je ona srdačno pristala! I tu kreće naša čarobna priča...

"Snimanje spota prvotno je zamišljeno u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, no zbog loše epidemiološke situacije u prosincu i siječnju, morali smo se prilagoditi novim uvjetima i snimati se od kuće” - objašnjava Maja.

Maja Bajamić se glazbom bavi dugi niz godina, a osim po singlovima i nastupima uživo javnosti je poznata i kao pobjednica pete sezone zabavno-glazbenog showa "Tvoje lice zvuči poznato” te po sudjelovanju u posljednjem izdanju Farme. Ubrzo nakon seoske avanture dočekala ju je lijepa vijest učenika i učiteljica: "U kojoj mi zapravo šalju video i poruku da je ta pjesma u međuvremenu postala himna njihove škole, da je djeca jako vole i da je stalno pjevaju", pohvalila se pjevačica.

U projektu su sudjelovali učenici drugih razreda produženog boravka OŠ Frana Krste Frankopana Osijek sa svojim učiteljicama Tenom Duran i Martom Nikolin Horvat.

Učiteljica Tena čitav svoj rad u školi posvećuje glazbi i izražavanju kreativnosti putem nje. Uvijek s velikim ponosom ističe kako obožava raditi u produženom boravku jer joj upravo takav način rada pruža kreativnu slobodu i mogućnost sudjelovanja u prekrasnim projektima.

Iza njih su suradnje s Mijom Dimšić i Nenom Belanom čije su pjesme naučili pokazivati na znakovnom jeziku te za njih snimili spotove. Velika sreća u cijeloj toj priči njihov je ravnatelj, Antun Ptičar, koji ih uvijek podržava u svim idejama i novim angažmanima.

Učiteljica Marta Nikolin Horvat poznata je javnosti jer je više od 13 godina pjevala u bendu Kiće Slabinca, a mnogi ju pamte i po hitu "Tajna najveća" kojega je otpjevala u duetu s Miroslavom Škorom.

Za produkciju pjesme je zaslužan Robert Domitrović dok su djeca svoje dionice snimila u studiju Željka Nikolina. Na aranžmanu pjesme su radili Robert i Davor Domitrović dok za montažu videospota potpisuje Josip Grizbaher.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano