EKO ZONA: O klimi, sakupljanju boca, postrojenju za biogoriva...
FOTO: EKO ZONA HTV

Ljubitelji čistog okoliša...

Možda će vas zanimati sutrašnja Eko zona 470. 24.02.21. (HTV1 11.10h) ili reprizno u subotu 9.06h HTV4/ponedjeljak 23.35h HTV4:

A što nam donosi?

Svjedoci smo klimatskih promjena i sve učestalijih ekstremnih vremenskih nepogoda. Kako te promjene utječu na prinose u poljoprivredi i koje se mjere prilagodbe mogu poduzeti kako bi se ublažilo djelovanje klimatskih promjena na proizvodnju hrane, što je strateško pitanje svake zemlje? (Babić)

U Hrvatskoj je 2006.godine preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organiziran sustav ambalažnog prikupljanja otpada s povratnom naknadom od 50 lipa. Upravo se na taj način prikupi između 85 do 93 posto ambalaže koja se stavlja na tržište. Nakon prikupljanja,ambalaža se isporučuje ovlaštenim oporabiteljima koji kasnije mogu koristiti upravo ambalažu kao sirovinu od koje mogu dobiti nove proizvode. (Ana Barišin)

Kanadska tvrtka Enerkem i naftna komapnija Shell najavili su izgradnju postrojenja za biogoriva u Varennesu blizu Montreala vrijednog od 800 milijuna dolara.(Iličković)...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano