FOTO: Božidar Longin predstavio izborni program
Foto: Tomi Burčul

Sigurno i dalje - naziv je izbornog programa Božidara Longina, kandidata za župana koalicije HDZ-HSP-SU-Reformisti, kojeg je službeno predstavio u srijedu, 5. svibnja ispred Muzeja antičkog stakla u Zadru.

Program se sastoji od pet ključnih odrednica: sigurna, snažna, solidarna, pametna i plavo-zelena županija.

"Naša želja i vizija je da Zadarska županija nastavi svoj rast i postane privlačnija i gospodarski konkurentnija regija uravnoteženog i održivog razvoja, prepoznatljive kulturne i prirodne baštine te visoke kvalitete života. Upravo zato donosimo program za snažnu i uspješnu Zadarsku županiju za razdoblje 2021.-2025." - najavio je Longin u uvodu.

Ugovoreno je 3,31 milijarda kuna iz europskih fondova za područje županije, raste BDP, kazao je Longin.

"Unatoč pandemiji kontinuirano raste zaposlenost. I dalje smo najribarskija županija. Od ukupne proizvodnje u akvakulturi na području Republike Hrvatske čak 63 posto svih proizvoda proizvede se u našoj županiji i taj broj kontinuirano raste. Prepoznati smo kao županija plavog i zelenog gospodarskog rasta. To je zasigurno smjer u kojem se i dalje moramo razvijati kroz inovativni i održivi razvoj te sigurno i poticajno okruženje. Postavljeni ciljevi su izazovi, ali kontinuiranim radom možemo ih ostvariti" - kazao je te nastavio:

"Želimo zdravstvo koje će biti otporno na nove izazove. Sustav civilne zaštite koji će i dalje predstavljati ključ sigurnosti u mogućim novim kriznim situacijama. Prometna povezanost temelj je poticajno-poslovnog okruženja, a samim time i rasta konkuretnosti. Cjelogodišnji turizam nešto je čemu svakako težimo, a postići ćemo kroz raznovrsnost turističke ponude. Ne smijemo zaboraviti ni solidarnost. Županija smo poticajnog okruženja za sve generacije. Upravo zato povećanjem kvalitete obrazovanja povećat će se zaposlenost te kvaliteta života na području županije. Iako gledamo u budućnost ne smijemo zaboraviti prošlost, a zaštita Domovinskog rata i hrvatskih branitelja jedan je od prioriteta ovog programa."

I dalje će razvijati pametnu poslovnu strukturu te pametne vještine, ali moraju ustrajati na tome da budemo energetski održiva i prije svega učinkovita županija, istaknuto je ovaj kandidat za župana.

Spomenuo je, između ostalog, i razvoj telemedicine, jer pružajući zdravstvene usluge pod istim krovom činimo zdravstvo dostupnijim.

"Stvaramo preduvjete da Opća bolnica Zadar bude regionalni centar. Useljena je i opremljena nova zgrada Poliklinike, a dovršava se i izgradnja dnevnih bolnica u kojima će biti smješten linearni akcelerator" - rekao je.

"U proteklih godinu dana izgrađene su tri zgrade poslovne infrastrukture, u Zadru, Poličniku i Biogradu. U sljedećem razdoblju izgradit će se i poduzetnički inkubator u Zadru čime se nastavlja podržavati razvoj gospodarske konkurentnosti i inovativnosti. Svega toga ne bi bilo bez političke stabilnosti" - komentirao je Longin te za kraj poručio:

"Nije vrijeme za eksperimente, birajmo sigurnost, ne destrukciju, birajmo razvoj, a ne povratak u neizvjesnost".

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano