Suborci o Branku Dukiću: On je istinski branitelj!

Jedna od brojnih životnih i profesionalnih uloga Branka Dukića bila je i ona za vrijeme Domovinskog rata kada je kao mladi liječnik gotovo četiri godine bio na prvoj crti bojišnice, u zadarskom zaleđu, izlagao se opasnostima rame uz rame sa svojim suborcima koji su oružjem branili Domovinu, a on im u više navrata spašavao živote.

Ante Paleka iz legendarne 84. gardijske bojne HV „Termiti" prisjeća se trenutka kada je među njega i suborce pala granata i kako je Dukić reagirao prisebno i trenutno im pomogao.

"Pogodila nas je i nas je šest u tom trenutku ranjeno bilo. U tom momentu Branko nas je svihu sanirao. Ja sam ima osjećaj isto ka da je u bolnici, na stolu, a ne u šumi. On se ponašao tako jednostavno, uopće nije imao ni tremu", ističe Paleka. Damir Kovač iz zadarskih „Termita", u jednom od napada za vrijeme rata ranjen je sa više od 70 gelera.

"Ja sam uša u minsko polje, on je uša unutra i izvuka me, sanira mi je ozljede. Doživljavamo ga ka našeg brata. S nama je bija od prvog do zadnjeg dana na prvoj crti".

"Siguran sam da će iza Branka branitelji stati. On je istinski branitelj!", zaključio je Paleka.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano