Filmska glazba Dalibora Grubačevića u izvedbi Zagrebačkih solista
FOTO: Mateja Vrčković i Marko Horvat/AQUARIS RECORDS

Dalibor Grubačević autor je filmske glazbe koja, izvučena iz izvornog okvira, ponajviše podsjeća na velike holivudske partiture, savršenog osjećaja za ritam i emociju, Grubačević sa Zagrebačkim solistima predstavlja ono najbolje što je u svojoj bogatoj karijeri napravio u obliku vinil izdanja pod nazivom „Dalibor Grubačević performed by the Zagreb soloists, live at Tuškanac Summer Stage“, poručit će iz Aquarius Recordsa...

Riječ je o live snimci koncerta Zagrebačkih solista koji se održao na ljetnoj pozornici Tuškanac u sklopu manifestacije „Večeri filma i glazbe na Ljetnoj pozornici Tuškanac“ u organizaciji Kulturno informativnog centra u Zagrebu. U intimnoj atmosferi Ljetne pozornice, Zagrebački solisti izveli su neke od najpoznatijih brojeva iz opusa filmske glazbe ovog skladatelja.

„Kao autora filmske glazbe, obradovala me ideja o održavanju večeri filmske glazbe u izvedbi Zagrebačkih solista na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Maestralnu izvedbu Zagrebačkih solista u idiličnom ambijentu Ljetne pozornice zabilježili smo i objavili u obliku vinil izdanja što daje dodatnu težinu samim skladbama.“ – rekao nam je Dalibor Grubačević.

Ovo je peto izdanje ovog produktivnog kompozitora i priključuje se širokom opusu Dalibora Grubačevića koji čine i prethodna izdanja „Artedox – film music“, „Duh u močvari, originalna filmska glazba“, „U potrazi za Markom Polom“ i „Most na kraju svijeta“.

Ploča "Live at Tuškanac Summer Stage" dostupna je po cijeni od 169 kn na www.cedeterija.com, u Aquarius Music Shopu, boljim glazbenim prodavaonicama, te na svim digitalnim platformama.

PS-Detalj s koncerta možete vidjeti u snimci iznad našeg teksta!

Track list:

A STRANA / A SIDE

-1. VREMENA SU SE PROMIJENILA ALI MI NIKADA NE | THE TIMES HAVE CHANGED BUT WE NEVER DO (inspirirano filmom “Most na kraju svijeta”/inspired by the film “The Bridge at the End of the World”)

-2. GLAVNA TEMA | MAIN THEME (iz filma “Zbog tebe”/from the film “Because of You”)

-3. FILIPOVA SUITA | FILIP’S SUITE (iz filma “Most na kraju svijeta”/from the film “The Bridge at the End of the World”)

-4. SUITA IZ FILMA “DUH U MOČVARI” | SUITE FROM THE FILM “THE GHOST IN THE SWAMP”

-5. SANJINA PRIČA | SANJA’S STORY (iz filma “Most na kraju svijeta”/from the film “The Bridge at the End of the World”)

-6. TEMA HEBRANGOVIH | THE HEBRANG FAMILY THEME (iz serijala “Hebrang” / from TV mini-series “Hebrang”

B STRANA / B SIDE

-1. MEDLEY IZ FILMA “ZAJEDNO” | MEDLEY FROM THE FILM „TOGETHER“

-2. RICORDI DEL PASSATO: II Ricerca (iz filma “Album” / from the film “Album”)

-3. RICORDI DEL PASSATO: III Ritorno (iz filma “Album” / from the film “Album”)

-4. ODJAVNA TEMA | END TITLE (iz filma „Album“ / from the film „Album“)

BONUS TRACK:

-5. SUITA IZ FILMA “DUH U MOČVARI” | SUITE FROM THE FILM „THE GHOST IN THE SWAMP“ (izvodi Zagrebačka filharmonija / performed by Zagreb Philharmonic Orchestra)...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano