KALMETA: Pobjednici smo prvog kruga lokalnih izbora
Foto: Tomi Burčul

"Pobjednici smo prvog kruga lokalnih izbora za grad Zadar i Zadarsku županiju" - izjavio je to šef županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta u nedjelju iza 22 sata dok su se još čekali svi rezultati.

"Drugo što želim kazati je da će, u to sam uvjeren, i Božidar Longin i dalje biti župan i da će Branko Dukić biti gradonačelnik grada Zadra. Da li će župan uspjeti u prvom krugu potvrditi svoj sadašnji mandat, ne znamo jer još je rano i čekamo krajnje rezultate. Ako ne, u drugom krugu će biti sigurno jer je razlika ogromna"- ustvrdio je Kalmeta.

"Što se tiče Županijske skupštine, već sad imamo apsolutnu većinu i tu neće biti promjena može se samo povećati. Što se tiče grada Zadra, Branko Dukić ima nešto preko 40 posto i rekao sam on je pobjednik izbora u Zadru i u drugom krugu će se vjerojatno suočiti s kandidatom SDP-a i koalicije, Vučetićem i tu očekujemo apsolutno pobjedu Branka Dukića" - komentirao je.

A Gradsko vijeće?

"Što se tiče Gradskog vijeća, još je prerano govoriti. Ovog časa smo negdje na 12 vijećnika, možda i 13, apsolutna većina je 14, ali, evo, nije obrađeno nekih 30 posto. U svakom smo slučaju zadovoljni. Nadamo se da ćemo imati konstruktivno Gradsko vijeće gdje će se dolaziti s konkretnim prijedlozima, ali ne bih ja sad o tome" - rekao je.


Poraz Martina Baričevića u Jasenicama

"Da, to je iznenađenje. Ja sam se apsolutno nadao da će Martin Baričević kao dugogodišnji uspješan načelnik pobijediti međutim izgubio je. Eto to su izbori, to je volja birača, to je tajno glasovanje, to je ono što daje nekad čar, nekad gorčinu, ali u svakom slučaju daje mogućnost građanima da stave svoju volju i to je najveći doseg demokracije" - komentirao je Kalmeta.


Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano