Na 45 zaraženih u Hrvatskoj prema statistici jedna će preminuti
Foto NL

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, prmeijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade, u četvrtak, 8. travnja, ponovno je pozvao na oprez i apelirao na osobnu odgovornost svih građana, koja je najsnažnije oružje u borbi protiv epidemije.

Premijer Plenković kazao je da danas bilježimo oko 800 slučajeva više nego što je bilo prije tjedan dana, što je vjerojatno posljedica niza druženja tijekom uskršnjih blagdana.

"Hrvatska se vodi politikom primjerenih i pažljivo kalibriranih restriktivnih mjera koje su nam omogućile ipak, u odnosu na mnoge druge zemlje, što normalniji način života, obrazovanja, rada, poslovanja, gospodarstva i kretanja. Ali, da bismo mogli nastaviti s ovakvim okolnostima važno je da ljudi još jednom razumiju da će, nažalost, na 45 zaraženih osoba u Hrvatskoj prema statistici jedna preminuti, i ta je činjenica vrlo važna", istaknuo je.

Stoga je još jednom podsjetio na onaj minimum koji svatko može poduzeti da bi se zaraza širila što manje.

Naime, fizički kontakt, kapljični prijenos i aerosol je način na koji se zaraza širi, a osnovne su mjere sprječavanja širenja zaraze fizička distanca, nošenje maski i provjetravanje prostorija.

"Nema te mjere koju Stožer može donijeti, a da je snažnija od osobne odgovornosti", poručio je i još jednom zamolio sve građane da se pridržavaju uputa epidemiologa.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano