ŠKRAPING 2015:I Pašman mali za prelet Omišanina Goluba!

Omišanin Ante Pešić potvrdio je ulogu favorita na najprestižnijoj hrvatskoj trekking utrci, Škrapingu, kojoj je ponovno po 10. jubilarni put uzoran domaćin bio otok Pašman.

Fantastični „Golub“ s ušća Cetine, „preletio“ je škoj u glavnoj i težoj „Ultra“ utrci, prošavši 47 kilometara za pet sati, 37 minuta i 12 sekundi, jurivši prosječnim tempom 7:10 minuta na kilometar, odnosno u horizontalnom, ravnom, dijelu 8.36 kilometara na sat.

Prvaka iz PD Imber, koji je u subotu kod kolega dobio i dodatan nadimak - „Baćo“, po junaku trkaču maratoncu iz TV serijala „Velo misto“, u „stopu“ je pratio, ako se to može kazati za punih sat vremena zaostatka, ali ne i sustigao, Slovenac Silvio Rožman, kojemu je na koncu pripalo srebro s 6:40:45, i treći Stjepan Grah (7:04:32), član TK Maraton-Krapina.

Kao ukupno i kod muškaraca četvrti ciljem je zakoračio Goran Perić, peti - Igor Mlinarić, a šesto, sedmo i osmo mjesto, ušavš „ruku pod ruku“ završnom ravninom, pripalo je Omišanima, iz PD Imber, Juri Bilanoviću (7:32:03), Goranu Kriviću i Ivi Pešiću, ispred 9. Roka Pribičevića i 10. Nijemca, Friedmara Richtera, iz USV TU Dresdena.

U konkurenciji žena kao najhitrija je 11 kontrolnih točaka prošla Jelena Tomić (8:46:40) iz STK STrka, u pratnji Nade Bilobrk i Manuele Zalović, sa srebrom i broncom „ljepšeg spola“.

I „Challenger“ naslov otišao je put Omiša. Pod Imber je titulu ponio Ivan Želalić, koji je 26 kilometara istrčao za 2 sata, 16 minuta i 29 sekundi, trčeći prosječnom brzinom 5:28 km/h, a na ravnom 10:99 kilometara na sat. Na taj je način iza sebe ostavio također odlične, Slovenca Petera Kumera (2:19:32) i Stipu Jerončića (2:19:41).

Damjan Škofić, Marinko Miočić (Loptica, Zadar), Hrvoje Kedžo, Frano Vlašić, Tomislav Barkić, Poljak Stanislav Ritter i Ivan Perić, smjestili su se između 4. i 10. mjesta.

Tri kontrolne točke u istoj disciplini najbrža je za 2:45:03 savladala Ana Miočić (Loptica, Zadar), ispred Poljakinje Agate Blotnicke i Slovenke Tamare Ravnak.

U najmasovnijem, „Điru“, na 12 kilometara, slavio je s 57:35 Mark Tomek, član Zagorje Adventure Teama, drugi je stigao Damir Frenky Čulig iz BK Munjara, a treći Ivan Colić iz IND-a, ispred Mislava Crnkovića (REK KU-KU-RI-KU) i Silvija Nosića (Fortica).

Kod žena, pak, najbolji je rezultat ostvarila Jasmina Kelava (1:06:13) iz Skidajkile.hr, a slijedile su Jana Budnišćak (Jastreb extreme) i Tamara Dabov kao srebrna i brončana.

Ukupno je bilo prijavljeno 1574 natjecatelja, a nastupilo je s brojem njih 1141 s viškom adrenalina u tri kategorije natjecanja, iz zemlje i inozemstva, koji su trčali i hodali po otočnim škrapama, ali i putevima, puteljcima, nizinama, uzvisinama, stijenama, plažama, međama, asfaltnim i makadamskim cestama i cesticama.

Manifestacija je odavno prerasla samo sportski doživljaj, pa je usporedno pripremljen i tradicionalni Sajam otočnih proizvoda s brojnim izlošcima i specijalitetima s oznakom HOP-a, kao službene „,markice“ i „branda“ Hrvatskog otočnog proizvoda.

Događaj priređen za čisti peticu, desetku, uz bogati popratni zabavi i ini program, pod „kapom“ JKU Prvenj, Općine i TZ Tkon, startom je u prepoznatljivom stilu, otvorio „likom i plaštom“ gost iznenađenja, Superman, doduše prilično nalik na kostimirana Marija Petrekovića. Na utrci su sudjelovali i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, u društvu supruge i sina, dok je zbog bolesti najavljeni dolazak i aktivan nastup opravdao Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano