FOTO: Promocija njemačkog jezika povodom Europskog dana jezika
Foto: OŠ Šime Budinića

Učenici OŠ Šime Budinića uključeni u izbornu nastavu njemačkog jezika i ove su godine obilježili Europski dan jezika promocijom njemačkog jezika koja se na poticaj KDV - Društva učitelja i profesora njemačkog jezika održala u petak, 24. rujna od 09.00 do 12.00 sati na Narodnom trgu u Zadru.

Učenici su zajedno sa prof. Nadom Nekić imali za cilj istaknuti važnost učenja svih jezika i potaknuti svoje sugrađane, kako male tako i velike, na učenje njemačkog jezika koji je nakon engleskog jedan od važnijih stranih jezika u Europi i svijetu. U organizaciju manifestacije uključili su se i učenici OŠ Petra Preradovića i prof. Nediljka Nekić , gimnazijalci Vladimira Nazora sa profesoricama Suzanom Matković i Anom Bjeliš , te studenti sa Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru u pratnji prof. Helge Begonja.

Materijali za promociju koje su nam za ovu prigodu osigurali KDV (Društvo učitelja i profesora njemačkog jezika), Njemačko Veleposlanstvo, Goethe Institut iz Zagreba, Austrijski kulturni forum: zastavice, bedževi, kemijske olovke, magneti, bookmarkeri, brošurice, priručnici, karte, promotivne platnene torbe, plakati, posteri bili su zanimljivi svima, i velikima i malima. Dio promotivnih materijala izradili su i za ovu prigodu pripremili vrijedni Mali poduzetnici i učenici 4.b razreda OŠ Šime Budinića uključeni u izbornu nastavu njemačkog jezika.

Europski dan jezika temelji se na inicijativi Vijeća Europe, a obilježava se svake godine 26. rujna 2001. Cilj akcijskog dana je vrednovanje svih jezika i kultura kao i doprinos povećanju individualne višejezičnosti i motivaciji ljudi u Europi za doživotno učenje jezika. Diljem Europe, 800 milijuna Europljana potiču se na učenje što više jezika, u svakoj životnoj dobi, u školi i izvan nje. Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta , važno je promicati višejezičnost u cijeloj Europi.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano