LIJEČNIK NJEMAČKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE TIM MEYER U OPATIJI...
FOTO: Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Liječnik njemačke nogometne reprezentacije Tim Meyer gost je jedne od najvećih europskih konferencija u području kineziologije i sportskih znanosti Kinesiology koja se u Hrvatskoj održava od 15. do 19. rujna. Stručnjak koji iza sebe ima blistavu karijeru i bogato iskustvo u sportskoj medicini na ovogodišnjem devetom izdanju konferencije otkrit će najnovija postignuća u području prevencije i rehabilitacije sportskih ozljeda...

Meyer dugi niz godina radi kao timski liječnik Njemačkog nogometnog saveza, kao dio medicinskog tima nacionalne reprezentacije uključujući Svjetska prvenstva 2002., 2006., 2010., 2014. i 2018. kao i Europska prvenstva 2004., 2008., 2012., 2016. i 2020. Na svojoj instituciji na Sveučilištu Saarland domaćin je međunarodnog doktorskog programa pod nazivom „Znanost i zdravlje u nogometu“. Jedan je od dva glavna urednika časopisa "Znanost i medicina u nogometu", kao i predsjednik njemačkog FA-ovog i UEFA-inog medicinskog odbora.

Ujedno je i voditelj međunarodnog doktorskog programa "Znanost i zdravlje u nogometu" na Institutu za sport i preventivnu medicinu Sveučilišta Saarland u Njemačkoj. Njegova istraživanja odnose se na medicinske aspekte nogometa, fiziologiju vježbi i koncept treninga. Pod njegovim je nadzorom provedeno nekoliko studija treninga kod brojnih vrhunskih sportaša.

Na ovogodišnjem devetom izdanju konferencije Kinesiology rezultate svojih najnovijih istraživanja podijelit će i ugledni znanstvenici kao što su engleski povjesničar sporta Richard Mills s prestižnog University of East Anglia u Norwichu, ravnatelj laboratorija za motoričku izvedbu i direktor istraživanja programa fiziologije tjelesnog vježbanja na Sveučilištu Wisconsin - La Crosse prof. Carl Foster, profesor sociologije na Sveučilištu Colorado u Colorado Springsu Jay Coakley, profesor na odjelu za sportske znanosti Sveučilišta Savoie Mont Blanc, Chambéry u Francuskoj Pierre Samozino te brojni drugi predavači iz 32 zemlje svijeta.

Ovogodišnja konferencija donosi pregled najnovijih znanstvenih spoznaja iz područja tjelesnog vježbanja, sporta, sportske rekreacije i zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti u okviru 9 sekcija. Tu su i dva satelitska simpozija čije su iznimno važne teme Prevencija i rehabilitacija sportskih ozljeda i Socijalni aspekti sporta u jugoistočnoj Europi: trajne tranzicije. Na konferenciji će sudjelovati predavači iz 32 zemlje svijeta poput SAD-a, Kine, Južnoafričke Republike te zemalja Europske unije i okruženja s ukupno 266 znanstvenih radova. Očekuje se više od 300 sudionika iz cijeloga svijeta.

Konferencija se održava u Opatiji u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano