FOTO GALERIJA: Otvoren 13. festival plesnog sola MONOPLAY
Foto: Tomi Burčul

Ni kiša nije zasmetala da u ponedjeljak, 23. kolovoza započne 13. izdanje festivala plesnog sola Monoplay na Poljani Branka Stojakovića i u Kazalištu lutaka Zadar.

Otvorenje je započelo prezentacijama dviju različitih plesnih radionica edukativne platforme Stream Zadar koje su već tradicionalno uvod u Monoplay, a ove godine ih vode Lana Hosni (Glas i Tijelo), i gošća iz Slovenije Nina Fajdiga (Flying Low i Passing Through).

Autor koncepta izložbe i dugogodišnji prijatelj festivala Mario Županović, otvorit će u foajeu KLZ izložbu Zanemareni prostori...Dvojnosti.

Zadarska plesna scena otvorila je službeni dio festivala pa su na velikoj pozornici Kazališta lutaka publika nastupile tri plesne umjetnice: Nataša Kustura, studenticu Plesnog odsjeka pri ADU u Zagrebu, Korina Oltran koja je upisala dvopredmetni studij BA Medija i komunikacija i Plesa na Canterbury Christ Church University-u u Canterbury-u UK, i Anđela Matulić, učenicu Srednje škole suvremenog plesa u Zadru.

Nakon toga se program selio u zgradu sv. Dominika gdje je diva Zadarskog plesnog ansambla Patricia Gospić otplesala svoj solo iz njihove ovogodišnje predstave Bolero.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano