Volontiranjem pomozite mladima u Domu za odgoj djece i mladeži

Želite doprinijeti društvenoj promjeni i steći vrijedno volontersko iskustvo? Upoznajte se sa mogućnostima volontiranja s mladima iz alternativne skrbi u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar, pozovaju iz zadarske Udruge CINAZ.

CINAZ sa suradnicima organizira tribinu pod nazivom: Volontiranje među mladima - Svačiji Dom! koja će se održati u ponedjeljak, 13.4.2015. u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar s početkom u 18:00 sati. 

Tribina samo jedna od aktivnosti u sklopu obilježavanja Tjedna jednakosti, projekta "U znak jednakosti" s ciljem socijalnog uključivanja mladih iz alternativne skrbi i promicanjem borbe protiv diskriminacije u lokalnoj zajednici.

Alternativna skrb je oblik skrbi za djecu i mlade koja zbog raznih razloga i okolnosti (teškog socijalnog stanja obitelji, neadekvatnih odgojnih metoda roditelja ili delinkventnog ponašanja djece i mladih) isključuje biološke roditelje. Na području Zadarske županije jedina ustanova koja pruža alternativnu skrb je Dom za odgoj djece i mladeži Zadar koji broji 16 štićenika.

Na tribini će se predstaviti vlastita volonterska iskustva te informirati o mogućnostima i važnosti volontiranja. Svi zainteresirani posjetitelji će ovom prilikom dobiti sve potrebne informacije vezane uz volontiranje u Domu, uz podršku kordinatora volontera iz Doma i Volonterskog centra Zadar.

Od 13. do 17. travnja, u sklopu Tjedan jednakosti održat će se različite kreativne, sportske i informativne aktivnosti koji će služiti kao alati u borbi protiv diskriminacije.

U projektu sudjeluje pet srednjih škola grada Zadra: Gimnazija Franje Petrića (MIOC), Škola primjenjene umjetnosti i dizajna, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Prirodoslovno-grafička škola i Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola.

Suradnici u projektu su Volonterski centar Zadar, Gradska knjižnica Zadar, studentska klapa Aka Crescendo, duet No ordinary, te grafički studio Printshop d.o.o i FG grafika.

Manifestaciju Tjedan jednakosti u isto vrijeme će osim udruge CINAZ provoditi još nekoliko udruga mladih diljem Hrvatske: Info Zona (Split), Udruga Migra (Donji Miholjec), Udruga RICZM „UMKI“(Rijeka) i Udruga ZUM (Pula). Projekt je podržan od Centra za mirovne studije, Mreže mladih Hrvatske i Cenzure Plus.

Program Tjedna jednakosti:

Ponedjeljak (13. travnja) u 18 sati: javna tribina 'Volontiranje među mladima: Svačiji Dom' (Multimedijalna dvorana Gradske knjižnice Zadar, Stjepana Radića 11b),

Utorak (14. travnja) od 10 sati: 'Ogradimo se od predrasuda!', volonterska akcija farbanja ograde Doma za odgoj djece i mladeži Zadar (Dom za odgoj djece i mladeži Zadar, Ulica bana Josipa Jelačića 8),

Srijeda (15. travnja) od 15 do 18 sati: sportsko natjecanje mladih (nogomet i košarka, Dom za odgoj djece i mladeži Zadar),

Četvrtak (16. travnja) od 14 sati: radionica postavljanje mozaika po balkonima (Dom za odgoj djece i mladeži Zadar),

Petak (17. travnja) od 18 sati: završni glazbeni koncert mladih zadarskih glazbenika (studenstska klapa AKA Crescendo, duet No ordinary, učenici Gimnazije Franje Petrića, ispred Doma za odgoj djece i mladeži Zadar).

Komentari