Working With dr. EUOz - završna prezentacija u Zadru

Završna prezentacija Comniusovog multitalerarnog projekta „Working With dr. EUOz“ održat će se u Gradskoj loži, u srijedu, 6. svibnja 2015., sa početkom u 10:00 sati.

Uz učenike i nastavnike iz zadarske Medicinske škole Ante Kuzmanića u prezentaciji će sudjelovati još stotinjak učenika i nastavnika iz šest zemalja: Belgije, Njemačke, Češke Republike, Poljske i Turske.

-Ovo je samo jedan u nizu međunarodnih projekata naše Škole, a kao multilaterarni projekt, pod okriljem Agencije za mobilnost i programe EU, završava okupljanjem svih sudionika u Zadru. - javlja prof. Edin Kadić koji je ovaj projekt osmislio 2012. godine na Comeniusovom kontakt seminaru u Alden Biesenu u Belgiji, a priključile su mu se dvije srednje, dvije opće i jedna osnovna škola iz Belgije, Poljske, Češke, Njemačke i Turske.

Kadić dalje navodi kako je: -U ove dvije godine trajanja projekta naša Škola obavila je 36 razmjena 26 učenika i 16 nastavnika u sve gradove sudionika, a u projekt je bilo involvirano preko 100 nastavnika i učenika Škole.

Na realizaciji projekta direktno je sudjelovalo oko 150 učenika i oko 60 nastavnika iz ovih šest zemalja, dok je projekt u svom postojanju obuhvatio preko 200 učenika iz srednjih i osnovnih škola, te škola sa za djecu sa posebni potrebama.

Rezime ovog specifičnog Comeniusovog dvogodišnjeg projekta, koji je obuhvatio učenike raznih uzrasta, različitih obrazovnih struktura i zemalja, svoj finale imati u Zadru od 4. do 8. svibnja 2015. godine, kao završno okupljanje svih sudionika, ali i predstavljanjem javnosti projekta „Working With dr. EUOz“.

-Riječ je o projektu u kome se kroz zdravstvenu struku, odnosno prvu pomoć, želimo povezati našu medicinsku školu sa školama različitih zanimanja i uzrasta, a s ciljem da učenici istraže moguće ozljede koje se najčešće događaju u školama i pojedinim zanimanjima, te da zajedno s učenicima iz škola-partnera obrade prvu pomoć i prevenciju tih ozljeda - objasnio je Kadić.

U srijedu će paralelno s predstavljanjem projekta, učenici i nastavnici naše Medicinske škole mjeriti krvni tlak i šećer sugrađanima dok će se na zasebnom štandu Agencija za mobilnost i programe Europske Unije predstaviti će novosti vezane uz projekte EU-a.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano