Bembo i prijatelji u Posedarju protiv mina

Danas, 13. listopada 2017.g. u Osnovnoj školi Braća Ribar iz Posedarja, s početkom u 10.30 sati održana je predstava pod nazivom „Bembo i prijatelji protiv mina“.

Edukacijsko je to zabavni kolaž glazbenih, plesnih i glumačkih točaka kroz koje se djeca educiraju o sigurnom ponašanju u blizini minske opasnosti.

Tijekom predstave u nekim dijelovima sudjelovala je i publika, odnosno djeca koju su oduševile točke izvrsnih glumaca,Kristijana Kiki Ugrine (Kikijus Astronomicus) i Slavena Juriše (Bembo) te pjevačice Ivanke Mazurkijević (Ivanka Štrebsa).

Predstavu je pratilo oko 140 učenika nižih razreda OŠ Braća Ribar iz Posedarja i područnih škola Islam Latinski, Podgradina, Ždrilo, Slivnica Gronja, Slivnica Donja, predstavnici Zadarske županije, PU zadarske, Općine Posedarje te profesori i ostali djelatnici škola.

Iz PU zadarske priopćavaju kako su na kraju programa, u predvorju škole svoje su aktivnosti i opremu predstavili i djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje, Podružnice Zadar, koji su zajedno s policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu informirali djecu i građane o opasnostima od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava kako bi se što veći broj ljudi senzibilizirao o ovoj problematici.

Kao i obično, dojam je upotpunio policijski pas za detekciju eksploziva čiju su prezentaciju djeca pozdravila s oduševljenjem. Policijska uprava zadarska permanentno provodi aktivnosti predviđene Nacionalnom preventivnom kampanjom „Manje oružja, manje tragedija“.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano