KaLibar bestiVal: U Zadar nam dolaze vrhunska književna imena!

Novo, šesto po redu izdanje KaLibar bestiVala, hvale vrijednog zadarskog festivala književnosti i kulture, donosi nam opet u Donatov grad puna tri dana zanimljivih književnih i umjetničkih programa...

Dragocjena manifestacija će se održati od 27. do 29. rujna u Sv. Dominiku (uz Kazalište lutaka Zadar), ali i Indie bar&caffeu (Federica Grisogona 6), nasuprot skalina Bedema zadarskih pobuna.

POST SCRIPTUM

Nagrada Post scriptum jedina je svjetska nagrada za književnost na društvenim mrežama. Post scriptum se dodjeljuje na KaLibar bestiValu od 2016. Uz prošlogodišnjeg dobitnika Bojana Krištofića, čija će knjiga Makroorganizmi biti predstavljena na festivalu, publika će imati priliku upoznati i ovogodišnjeg dobitnika Mladena Blaževića.

PREDRAG LUCIĆ

Poseban dio programa festivala posvećen je sjećanju na Predraga Lucića, hrvatskog pjesnika, satiričara, prijatelja i svojedobnog sudionika KaLibar bestiVala, koji nas je napustio ove godine, a osim programa Hommage Predragu Luciću, u kojem će sudjelovati beogradski pjesnik i satiričar Tomislav Marković, bit će prikazan i film Viva Ludež o Feral Tribuneu, ali i upriličen i razgovor s Marinom Baničević i Sašom Stanićem, autorima filma.

STRAŠNE ŽENE

Festival se otvara u četvrtak u 18:00 sati u Indie bar&caffeu, i to, pazite sada, izložbom ilustracija - Strašnih žena.

"Haha. Strašne žene je zabavna, edukativna i dinamična društvena igra koja igrače i igračice upoznaje sa ženama koje su svojim postignućima dale izniman doprinos društvu u područjima kulture, politike, znanosti, umjetnosti i ljudskih prava. Igra traje 20 minuta i igra je 2 do 6 igrača, pa će uz predstavljanje igre biti održan i turnir, i predstavljanje i turnir održat će se treći dan festivala" - kažu nam domaćini susreta.

Špilu strašnih žena koje su zadužile civilizaciju pridružit će se i nova karta, izrađena posebno za ovu prigodu, karta strašne žene, Daše Drndić, spisateljice i prijateljice festivala. Poslije turnira, nastavlja se književni program sa strašnim ženama književnicama: banjalučkom književnicom i rođenom Zadrankom, dobitnicom nagrade EU za književnost, Tanjom Stupar–Trifunović, zadarskom pjesnikinjom i dobitnicom nagrade Goran za mlade pjesnike, Martinom Vidaić, koja će predstaviti novu zbirku, Mehanika peluda, i majstoricom kratke priče i najpoznatijom hrvatskom storytellericom Tanjom Mravak, čija će aktualna zbirka priča – Naša žena – biti također predstavljena.

KNJIŽEVNI PROGRAM

Festival obiluje i vrhunskim književnim programom, pa će se tako u programu festivala gostovati i Miljenko Jergović koga će predstaviti profesor s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Tomislav Brlek, a Bojan Krištofić i Nataša Kadin predstavit će Crtice s otoka: društveno-umjetnički projekt nastao na Silbi ovoga ljeta.Nikola Leskovar aktualni je dobitnik nagrade Prozak za mlade autore, a Lidija Deduš pjesnikinja koja će predstaviti svoju hvaljenu zbirku Apatridi i ostale čudne ličnosti, naša preporuka. Nikola i Lidija predstavit će i udrugu Katapult koju posjetitelji KaLibra poznaju iz doba kad je ta udruga djelovala u Rijeci promičući književnost među mladima, a danas djeluje u Varaždinu i mjera je budućnosti KaLibar bestiVala...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano