U prvom vikendu svibnja 15 tisuća noćenja turista
Foto: Ilustracija NL

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), u Zadarskoj županiji je tijekom prvog vikenda u svibnju, odnosno u razdoblju od petka, 30. travnja do ponedjeljka, 3. svibnja 2021. godine ostvareno 3.400 dolazaka i gotovo 15.000 noćenja. Od toga su strani turisti ostvarili preko 2.000 dolazaka i 10.000 noćenja.

Podaci su to Turističke zajednice Zadarske županije prema koji je tijekom proteklog vikenda najviše turističkih noćenja ostvareno u Zadru, Biogradu, Viru i Pagu. Gledano prema tržištima, tijekom vikenda najveći broj noćenja ostvarili su domaći gosti, slijede gosti iz Slovenije, Poljske, Češke i Njemačke, a gledano prema vrsti smještaja najviše noćenja ostvareno je u kampovima, hotelima i objektima u domaćinstvu.

"Dodajmo kako je u Zadarskoj županiji u razdoblju od siječnja do kraja travnja ostvareno gotovo 44.000 dolazaka i 178.000 noćenja (što je u dolascima ostvareno 41% više nego u istom razdoblju lani), od toga su inozemni gosti ostvarili preko 15.000 dolazaka i preko 90.000 noćenja. Pritom je najviše noćenja ostvareno u Zadru, Viru, Biogradu, Pagu, Starigradu i Pakoštanima. Najviše noćenja ostvarili su domaći turisti, slijede turisti iz Slovenije, Njemačke, Češke, Austrije, BiH i Poljske. Gledano prema vrsti smještaja najviše noćenja u prva četiri mjeseca je ostvareno u hotelima, objektima u domaćinstvu i kampovima" - izvjestili su iz županijske TZ.

Promatrajući samo travanj, u navedenom je mjesecu ostvareno gotovo 21.000 dolazaka i preko 90.000 noćenja (što je u dolascima ostvareno čak 1.861% više nego u istom razdoblju lani te 19% više noćenja), od toga su inozemni gosti ostvarili gotovo 10.000 dolazaka i gotovo 54.000 noćenja.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano