Priopćenje iz HDZ-a: Ivo Žinić podnio ostavku
Foto HDZ

Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavački, u četvrtak, 21. siječnja 2021. podnio je ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju.

Naime, kako su priopćili iz HDZ-a, na inicijativu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića jučer je u poslijepodnevnim satima održan sastanak užeg Predsjedništva stranke o nejasnoćama u svezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića - koji je obaviješten o zaključcima vodstva stranke.

"Nakon jutros obavljenih konzultacija predsjednika Andreja Plenkovića i užeg Predsjedništva stranke s izabranim potpredsjednicima Županijske organizacije HDZ-a, Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da - umjesto Žinića - sisačko-moslavački HDZ do održavanja unutarstranačkih izbora vodi predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Siska, član ŽO HDZ-a SMŽ i saborski zastupnik Ivan Celjak. Odluku o vršitelju dužnosti predsjednika ŽO HDZ-a donijet će na svojoj sjednici Županijski odbor HDZ-a Sisačko-moslavačke županije" - navodi se u službenom priopćenju iz stranke.

Osim toga, i Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije jučer je donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege. Ujedno je imenovano Povjerenstvo Gradskog odbora s 11 članova, koje će na prvoj sjednici izabrati između sebe novog povjerenika.

Dosadašnji predsjednik GO HDZ-a Grada Požege Darko Puljašić podnio je i ostavku na mjesto potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a, a Mario Pilon na člana u tom stranačkom tijelu.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano