ODO Zadar podiglo optužnicu zbog podmetanja požara
Foto: Arhiv NL

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1974.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona u vezi s čl. 52 KZ-a.

"U optužnici se okrivljeniku stavlja na teret da je 11. travnja 2021. došao do bravarske radionice u Zadru, u vlasništvu oštećenika, te otključao lokot ulaznih vrata ključem kojeg je pronašao u blizini i u radionici na hrpu stavio razne alate i dijelove vozila te zalio benzinom alate i dijelove vozila i zapalio ih. Okrivljenika se tereti da je navedeno učinio svjestan da se navedena radionica nalazi u gusto naseljenom djelu grada okružena obiteljskim kućama, kao i da potpaljivanjem vatre može ugroziti imovinu i ljudske živote i pristajući na to. Širenje požara je spriječeno zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca JVP Grada Zadra. Okrivljeniku se stavlja na teret da je nakon toga otišao do obližnje ulice i benzinom namočio tekstilni odjevni predmet koji je postavio na haubu automobila u vlasništvu oštećenice (majka oštećenog vlasnika bravarske radionice) te otvorenim plamenom zapalio tkaninu. Došlo je do požara na vozilu kojeg su ugasili vatrogasci JVP Grada Zadra. Okrivljenika se tereti da je svojim postupanjem prouzročio štetu oštećenicima u iznosu većem od 20.000,00 kuna" - navodi se u priopćenju ODO-a u petak, 7. svibnja 2021.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano