Nije zaustavio vozilo, a odbio i alkotestiranje
Foto Ilustracija NL

U petak navečer policijski službenici Druge policijske postaje Zadar su na Petrčanskoj ulici u Zadru zaustavili 37-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim vozilom, Mini cooper, stranih registracijskih oznaka u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom.

Vozač je isključen iz prometa, doveden u prostorije policije te je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

"U subotu poslijepodne nakon dojave o vozaču koji se kreće dionicom Gorica-Pag, a koji krivuda po cesti, policijski službenici Policijske postaje Pag su zaustavili osobno vozilo marke VW Golf (GS), kojim je upravljao 31-godišnji vozač. Nakon policijskih naredbi da parkira vozilo pored ceste, vozač se naglo udaljio vozilom, a isto tako je prethodno odbio alkotestiranje. Nedugo zatim pronađen je u Pagu, kojom prilikom je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, gdje je vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika, a isto tako je utvrđeno kako je upravljao vozilom u vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom" - saznali smo od PU zadarske.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 31-godišnjak je uz optužne prijedloge zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti na cestama i prekršaja čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano