ROBERT BOTUNAC: Briševljanin pomoćnik Igora Cvitanovića!
FOTO: ARHIV

Da Zadar ima vrsne nogometaše, ne treba niti spominjati, uostalom ima i nositelja pokala najboljeg igrača svijeta...

A ima i sjajan stručni nogometni kadar. U nizu kvalitetnih lica, posebno mjesto zauzima i mlađahni - Robert Botunac. Momak iz Briševa, upravo je dobio još jedno priznanje, zasjevši na klupu kao pomoćni trener Igoru Cvitanoviću u mladoj momčadi Dinama!

Priznati kineziolog bio je individualni trener mnogih poznatih nogometaša u Dinamu, ali i bivši trener danas hrvatskih nogometnih zvijezda Luke Modrića i Danijela Subašića dok su kao djeca igrali u dresu Zadarkomerca.

Rođen je 1973. u Zadru gdje je i odrastao, igrao je nekoć u juniorima Zadra. Nakon juniorskog staža, Botunac je otišao studirati na Kineziološki fakultet u Zagreb, gdje je i završio studij i počeo raditi, no uskoro se vratio u Zadar da kao trener preuzme djecu kluba.

U toj talentiranoj generaciji, 1984/85. uz ostale, igrali su Luka Modrić, Danijel Subašić, Mario Gregurović, Leo Barnjak...

Nakon što je vodio Modrićevu i Subašićevu generaciju u Zadarkomercu, Botunac je od 2002. radio u Croatiji iz Sesveta kao pomoćni trener punih pet godina, potom je prešao u HAŠK. U Dinamu radi od 2011., do dan danas, najprije kao glavni trener za individulani rad na razini cijeloga kluba.

U debiju Cvitanovića i Botunca na kormilarskim pozicijama, Plavi su prošlog vikenda u dvoboju 25. kola Druge HNL svladali riječki Orijent s 3:1, što je ujedno i najefikasnija izvedba Dinama II u zadnjih 10 utakmica...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano