Dilali marihuanu, kokain i speed
Foto: Ilustracija PU zadarska

Policijski službenici Policijske postaje Biograd zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Istraživanje je provedeno zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i "Omogućavanje trošenja droge“. Provedeno i je nad 27-godišnjakom zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, izvijestili su u petak iz PU zadarske.

"Naime, 30-godišnjaka se sumnjiči da je, prema unaprijed stvorenom dogovoru, u srijedu, 05. svibnja u popodnevnim satima, na raspolaganje stavio stan koji koristi na području Pakoštana, dvojici muškaraca kako bi svi zajedno konzumirali marihuanu i amfetamin (speed), koju drogu je on donio. U sklopu kriminalističkog istraživanja od njega je oduzeto ukupno oko 9,03 grama marihuane pakirano u dvije plastične vrećice, dvije ručno smotane cigarete tzv. “Joint“, oko 0,52 grama droge amfetamina (speed), 26 tableta antipsihotika, digitalna vaga s tragovima droge te pribor za konzumaciju droge. Nadalje, kod 27-godišnjaka su pronađene i oduzete jedna plastična vrećica ispunjena s oko 0,88 grama marihuane te jedna plastična vrećica ispunjena s oko 3,3 grama amfetamina (speed). Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv njega Općinskom sudu u Zadru, Prekršajnom odjelu, podnosi se optužni prijedlog" - priopćeno je.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, protiv 30-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te Omogućavanje trošenja droga.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano