AKCIJA VIKEND: Pod utjecajem alkohola izazvao prometnu
Foto: PU zadarska

Proteklog vikenda (30. travnja - 02. svibnja 2021. godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske tijekom provođenja pojačanih aktivnosti kontrolirali su 436 vozila i vozača, a poduzeli su 141 represivnu mjeru.

Kako su izvijestili iz PU zadarske, u tom se vremenu dogodilo 14 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže te jedna osoba lakše ozlijeđene.

Vožnja pod utjecajem alkohola

U petak, 30. travnja oko 18.42 sati u Viru, 58-godišnji vozač osobnog automobila Volkswagen našićkih registarskih oznaka izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 1,92 promila, što je najveća koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda. Vozač je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nedozvoljena brzina

U petak, 30. travnja u 15.18 sati na A-1, dionici Pirovac-Benkovac, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom "presretač" snimili 23-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom Mercedes, nedopuštenom brzinom od 204 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000,00 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjesec.

Rezultati akcije Vikend:

-alkotestirano je ukupno 178 vozača, od kojih je 9 bilo pod utjecajem alkohola,

-72 vozača su prekoračila propisano ograničenje brzine,

-3 vozača su nepropisno koristila mobitel za vrijeme vožnje,

-4 vozača su vozila bez zaštitnog pojasa,

-1 vozač prije stjecanja prava na upravljanje,

-1 vozač zbog nepropisnog pretjecanja,

-1 vozilo bez tehničkog pregleda i registracije,

-41 vozač nije poštivao prometni znak,

-iz prometa je isključeno 10 vozača i 1 vozilo.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano