U Lici pronađena minsko-eksplozivna sredstva
Foto: PU ličko-senjska

U petak, 30. travnja 2021. građanin je dojavio PU ličko-senjskoj da je u šumskom predjelu Bunića pronašao minsko-eksplozivna sredstva.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdio je da se radi o 3 ručna bacača raketa i 1260 komada streljiva call. 7,62 x 39 mm, što je policijski službenik izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

U ponedjeljak, 3. svibnja građanin je u Raduču, predio Bunovac, u travi pronašao ručnu bombu M-52 P3, koju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske također izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

"Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti" - poručili su iz ove policijske uprave.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano