Kraš razveselio žene u hrvatskim rodilištima
Foto: Kraš

Majčin se dan već godinama tradicionalno obilježava druge nedjelje u svibnju, a Kraš se pobrinuo da u tjednu uoči njega razveseli sve žene smještene u rodilištima diljem Hrvatske svojim novim PreKrašnim kolačićima.

Donacijom u vrijednosti od gotovo 50.000 kuna podijeljeno je više od 3.000 paketa proizvoda s prigodnom porukom za sve majke i one koje će to postati – "Ti si PreKrašna“.

U akciju su uključene 32 bolnice, odnosno svi odjeli i klinike za postnatalnu skrb, pa tako i Opća bolnica Zadar, Odjel za ginekologiju i opstetriciju u Zadarskoj županiji.

"Kraš već 110 godina bogatim asortimanom uveseljava sve generacije, a uz mnoštvo omiljenih okusa proizvoda najviše kvalitete odrasle su generacije i njima obilježile neke od najljepših životnih trenutaka. Jedan od takvih trenutaka zasigurno je susret s majčinstvom, po mnogima najvažnijom životnom ulogom koja sa sobom donosi i predivne i izazovne situacije, stoga smo na ovaj način željeli podsjetiti na to da svaki trenutak u danu uz pravi kolačić može biti ljepši i lakši ili, jednostavno, PreKrašan" - izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraš prehrambene industrije d.d.

"Kroz ovaj poziv i posao zajedno s kolegicama i kolegama imao sam čast i priliku upoznati tisuće trudnica koje su u našoj bolnici postale majke. Iako je za nas to svakodnevnica, uvijek je iznova prekrasno sudjelovati u trenucima dolaska novog života na svijet. Zahvaljujem Krašu na pokretanju ove akciju kojoj smo se rado odazvali, a siguran sam i da su sve naše trudnice i majke uživale u slatkoj donaciji koja im je uljepšala i olakšala dane provedene u bolnici" - rekao je prof. dr. sc. Berivoj Mišković iz Kliničke bolnice Sveti Duh – Klinike za ginekologiju i porodništvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, jedne od klinika koje su uključene u akciju.

U srijedu, 5. svibnja prigodno se obilježio i Međunarodni dan primalja čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti uloge primalja u zdravstvenoj zaštiti žena i novorođenčadi. Zadatak je primalja biti uz ženu i olakšati joj trenutke u kojima je najosjetljivija, bodriti ju i dati joj savjete u daljnjoj brizi oko djeteta. Kraš je tako pri slanju donacija za sve trudnice, rodilje i pacijentice na neonatalnim odjelima mislio i na vrijedno medicinsko osoblje pa su tako poslani dodatni paketi kako bi se zdravstveni djelatnici zaposleni na spomenutim odjelima također zasladili u svojim trenucima predaha.

PreKrašni Kolačići nov su Krašev proizvod i dolaze u osam različitih okusa, a zalažu se za stvaranje preKrašnih trenutaka te podsjećaju da ne zaboravimo Majčin dan, tj. sve preKrašne žene bez kojih život ne bi bio moguć.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano