POTRES: Škola u Vrpolju pretrpjela oštećenja, nastava- on line...
FOTO: GRAD ŠIBENIK

Od srijede, 9. lipnja, pa do završetka ove nastavne godine učenici Osnovne škole Vrpolje nastavu će pohađati on line...

Odlučeno je to nakon obilaska te preliminarne stručne procjene dvaju osnovnoškolskih objekata u Vrpolju, oštećenih u jakom potresu magnitude 4.7 prema Richteru koji je jutros u 5 sati i 59 minuta pogodio šibensko područje.

Budući da je epicentar potresa i bio u Vrpolju, a jedna od školskih zgrada građena je prije osam desetljeća, Željko Burić, gradonačelnik Šibenika kazao je da je takva odluka primjerena situaciji.

-S obzirom na procjenu seizmologa o mogućem daljnjem podrhtavanju tla, odlučili smo se za najsigurniju varijantu "C" po kojoj će učenici Osnovne škole Vrpolje narednih tjedan i pol, koliko je preostalo do kraja školske godine, nastavu pratiti on line. Dokumentacija za energetsku obnovu škole je pripremljena, no zbog ove izvanredne situacije ne možemo čekati natječajni postupak, već ćemo u sanaciju objekta krenuti odmah - istaknuo je Burić koji je sa suradnicima obišao lokaciju.

Nakon preliminarnog pregleda školskih objekata Hrvoje Zlatoper, ovlašteni inženjer građevine ocijenio je kako nosiva konstrukcija zgrada u Vrpolju nije ugrožena već je na spoju pregradnih i nosivih zidova došlo do odvajanja i otpadanja žbuke. Ipak, detaljna analiza oštećenja napravit će se tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana.

Uz Stipu Komadinu, zamjenika ravnatelja Osnovne škole Vrpolje, obilasku su nazočili i Darko Dukić, načelnik Stožera civilne zaštite ŠK županije te Iris Ukić Kotarac, zamjenica župana Šibensko- kninske županije...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano