ODBOJKA: I LEA DEAK JEDVA ČEKA- ZADAR!
HRVATSKI ODBOJKAŠKI SAVEZ

Za hrvatsku odbojkašku reprezentativku Leu Deak ova sezona u trofejnom švicarskom klubu Volero Zurich neće biti baš za pamćenje, ne zbog igre, već baš nasuprot – jer se prvenstvo skoro i nije igralo. Upravo zato Lea se posebno veseli reprezentativnim obavezama koje ju očekuju, a od kojih je najvažnija skupina Europskog prvenstva koja se igra u Zadru, od 19. do 26. kolovoza...

-Jedva čekam vidjeti svoje suigračice iz reprezentacije i odigrati neke utakmice. Nadam se samo da nam koronavirus neće pokvariti to zadovoljstvo. – ističe Lea.

Krajem travnja, a uoči reprezentativnih priprema organizatorica igre hrvatske reprezentacije Lea će navršiti 21 godinu i nada se proslavi rođendana kod kuće s obitelji.

-Natjecanje domaće lige trenutno je u mirovanju, no kako stvari stoje, i vrijeme odmiče, mislim da se i neće nastaviti, baš kao niti prošle sezone, kada je također stalo zbog pandemije koronavirusa. – kaže nam Lea, i nastavlja:

-Nakon što je prekinuto domaće prvenstvo, otišle smo u Francusku, gdje smo trenirale zajedno s Le Cannetom i Cannesom, što nam je pomoglo u održavanju forme, no kako se u Švicarskoj nije po pitanju nastavka Prvenstva ništa događalo, vratile smo se na kraju doma. I sada treniramo tu, odigravamo neke prijateljske utakmice, no to nije ono pravo. U Švicarskoj je na snazi lockdown, kao i u većini europskih zemalja, sve je manje-više zatvoreno, nigdje se ne izlazi.- tvrdi Deak.

Zato se vjerojatno još više veseli okupljanju hrvatske odbojkaške reprezentacije koju ovo ljeto očekuju natjecanja na tri fronta; u Europskoj ligi, i to Zlatnoj skupini, u Challenger kupu te napose na Europskom prvenstvu u kolovozu. Lea vjeruje da sezone bez puno natjecateljskog ritma nije naštetila njezinoj formi.

-Teško je to ocijeniti meni samoj, jer smo zapravo odigrale samo tri službene utakmice, no mislim da sam ipak napredovala u ovoj sezoni. Dosta je bilo vremena za individualni rad, a moja trenerica, Svjetlana Ceca Ilić, je vrhunski stručnjak tako da sam zadovoljna svojim napretkom. Zato i s nestrpljenjem očekujem pokazati svima doma što sam radila u protekloj sezoni. Znam da će tu biti i dosta presinga što se rezultata tiče, no spremam se na to. – objašnjava Lea.

Eurovolley 2021 za odbojkašice održat će se od 18. kolovoza do 4. rujna, a domaćini će, uz Hrvatsku, biti Bugarska, Rumunjska i Srbija...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano