VIŠNJIK: Krenulo masovno cijepljenje u Zadru
Foto: Tomi Burčul

Na Višnjiku je ovog tjedna krenulo masovno cijepljenje građanstva u skladu s nacionalnom kampanjom koja je započela i u drugim gradovima.

Naime, kako je prošlog tjedna najavio premijer Andrej Plenković, do 30. lipnja Hrvatskoj će na raspolaganju biti minimalno 3,2 milijuna doza cjepiva, a izgledno je da će ih biti i više.

"Prema tome, svi oni koji budu željeli primiti cjepivo će biti u poziciji da ga prime. Još jednom, u ime cijele Vlade, apeliram cijepljenje je dobro, koristi od cijepljenja su veće nego što su rizici i stoga molim sve naše građane, a osobito naše sugrađane starije dobi, one koji imaju zdravstvenih poteškoća, da se svakako cijepe" - poručio je tada premijer.

Što se Zadra tiče, na punktu na Višnjiku potpuno drukčija slika od one koju smo zatekli kod samog početka cijepljenja 1. ožujka. Naime, tad su se ljudi koji su došli na cijepljenje mogli izbrojati na prste jedne ruke, a sad je situacija potpuno druga.

Plan je, najavljeno je, da se dnevno cijepi do 800 ljudi, odnosno do kraja lipnja 50 posto stanovništva. Osim na punktovima Zavoda za javno zdravstvo, cijepljenja se provode i u ambulantama obitljske medicine.

Na punktu na Višnjiku cijepi se Pfizer cjepivom. Veća je gužva u redu za prvu dozu no ima bilo je i onih koji su došli po drugu dozu.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano