Vučetić priznao poraz: Građani su izabrali Branka Dukića
Foto: Tomi Burčul

Još dok je u tijeku bilo objavljivanje neslužbenih rezultata drugog kruga lokalnih izbora za grad Zadar, kandidat za gradonačelnika koalicije Srcem za Zadar, Marko Vučetić, priznao je svoj poraz i čestitao dosadašnjem gradonačelniku Branku Dukiću na pobjedi.

"Demokracija nije propuštanje rezultata kroz vlastite osjećaje nego registriranje i prihvaćanje rezultata. Dosadašnji obrađeni rezultati u gradu Zadru pokazuju da građani koji su izašli na izbore da su izabrali da gradonačelnik i dalje bude Branko Dukić. Ja ovim putem čestitam Branku Dukiću. Čestitam i građanima koji su tako izabrali, ali čestitam i onim građanima koji su birali mene. Obećavam im ono što sam u prvom krugu rekao. Ono što me motiviralo na ulazak u kampanju je to da demokraciju ne promatram niti kao pobjedu niti kao poraz nego kao život. Grad Zadar je dobio demokratski život i u tom demokratskom životu ću sudjelovati i u sljedeće četiri godine kao gradski vijećnik. Sudjelovat ću kao politički aktivist na ulicama i kao onaj koji će podizati građansku svijest kod građana jer dokle god imamo izlaznost manje od 40 posto, dokle god imamo uspavano srce demokracije, kako glasi naslov knjige, mi ne možemo biti zadovoljni, dokle god imamo građane koji izlaze na birališta i žele birati tu njihovu energiju" - rekao je Vučetić u svom obraćanju medijima.

"Ovim putem ne registriram činjenicu i poruku da građani grada Zadra koji su izašli na birališta žele da Branko Dukić vodi ovaj grad, već registriram činjenicu da su građani koji su izašli na birališta u prvom krugu izabrali da većina u Gradskom vijeću ne bude hadezeovci" - poručio je Vučetić.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano