WRC:Evo tko dolazi na Croatia Rally pokazati svoju vještinu!
FOTO: RED BULL

Na prvom povijesnom WRC reliju u Hrvatskoj nastupit će 68 posada, uključujući i sve najbolje relijaše svijeta, ali i sedam domaćih timova koji će pokušati iznenaditi elitu...

Dolazak Svjetskog reli prvenstva u našu zemlju sve je bliže, a sad je poznato da će od 22. do 25. travnja na cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije juriti veliki broj vrhunskih vozača.

Naime, za ovaj asfaltni izazov prijavilo se 68 posada, puno više nego za Arctic Rally prije dva mjeseca. Listu predvodi mladi Kalle Rovanperä, iznenađujući lider u ukupnom poretku, koji će sa svojom Toyotom Yaris loviti prvu pobjedu u karijeri.

Toyota će imati još trojicu jakih vozača. Sedmerostruki prvak Sebastien Ogier jedan je od glavnih favorita za pobjedu, a iz drugog plana svoju priliku vreba prošlogodišnji viceprvak Elfyn Evans, koji je nedavno u Monte Carlu pokazao da može sjajno juriti asfaltom. Japanac Takamoto Tatsuta pokušat će pak nadmašiti šesto mjesto, kao svoj najbolji rezultat u karijeri.

Hyundai dolazi s jednako moćnom postavom. Thierry Neuville sjajan je na asfaltu i Croatia Rally vidi kao priliku za pobjedu i preuzimanje vodstva u prvenstvu, a pobjednik Arctic Rallyja Ott Tänak također cilja najviše domete, kaže nam. Uz njih, Craig Breen i Pierre Louis Loubet vozit će Hyundai i20 Coupé i pokušati iznenaditi one najbolje, a velika novost je ulazak Adriena Fourmauxa u WRC klasu.

Bivši juniorski prvak svijeta vozit će Ford Fiestu u brendiranim bojama Red Bulla i zasigurno pokazati svoj raskošni talent na izazovnim hrvatskim brzincima, dok će drugom Fiestom upravljati Gus Greensmith. Najbolji relijaši svijeta trenutno testiraju u Hrvatskoj kako bi se navikli na nove gume za asfalt u WRC-u koje će prvi put biti korištene na našim cestama, a baš ta taktička nepoznanica donijet će dodatnu draž samom natjecanju.

Croatia Rally bit će i prva postaja juniorskog Svjetskog prvenstva. Među osam posada Mārtiņš Sesks i Sami Pajari slove kao favoriti za osvajanje ovogodišnje titule, ali to tek trebaju potvrditi na našim cestama.

A sjajna je vijest što će na 300 km brzinaca, kroz četiri dana natjecanja priliku pokazati se imati i čak sedam hrvatskih posada.

Najzvučnija domaća vozačka imena svakako su Viliam Prodan i Niko Pulić. Nakon uspješnog debija u Monte Carlu, Prodan i njegov kopilot Zoran Raštegorac ciljaju trijumf u Rally4 klasi vozeći Ford Fiestu na domaćem terenu, dok je legendarni Pulić sa suvozačicom Aleksandrom Kovačić ambiciozno prijavio WRC klasu. U R4 klasi s prednjim pogonom okušat će se još pet domaćih posada, od kojih će Fiestu voziti Krešimir i Martin Ravenščak, kao i Ivica Siladić te Željko Magličić, dok će Mateo Butorac okušati svoju vještinu u Peugeotu 208.

Dakle, na 20 izuzetno zahtjevnih brzinaca jurit će zaista respektabilna postava fantastičnih vozača, u prekrasnom šumovitom okruženju kakvo samo Hrvatska može svijetu ponuditi. U svakom slučaju, kad vidimo što se sprema, jasno je da će više od 800 milijuna gledatelja putem televizijskih ekrana zaista uživati u ovom spektaklu, za koji jedva čekamo da počne i pošalje iz Hrvatske razglednicu koja se ne zaboravlja tako lako...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano