Ministrica Brnjac u radnom posjetu Zadarskoj županiji
Foto: Zadarska županija

Tijekom svog posjeta Zadru i Županiji, ministrica turisma i sporta Nikolina Brnjac u pratnji direktora Športskog centra Višnjik Denisa Karlovića te izbornika košarkaške reprezentacije Hrvatske Veljka Mršića, obišla je i ŠC Višnjik.

"Osim svoje važnosti za lokalnu zajednicu, ŠC Višnjik važan je i na nacionalnoj razini jer je mjesto na kojem Hrvatska može ugostiti najveće sportske događaje, a kolike su razne mogućnosti svjedoči i činjenica da je prije samo nekoliko dana ugostio završnicu Lige prvaka u futsalu. Zahvaljujem svima koji sudjeluju u radu ovog športskog centra i na taj način daju svoj doprinos poboljšanju cijelog sustava i osiguravanju optimalnih uvjeta za bavljenje sportom svim građanima ovog grada, županije, ali i šire" - istaknula je Brnjac te dodala kako je Ministarstvo turizma i sporta financiralo izgradnju teniskih terena u iznosu većem od 800.000 kuna.

Ministrica je u Domu Zadarske županije održala radni sastanak sa županom Božidarom Longinom i njegovim zamjenikom Šimom Vickovićem, direktoricom TZ Zadarske županije Mihaelom Kadijom, ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije Zoranom Škrgatićem, direktorom Zračne luke Zadar Josipom Klišmanićem, resornim pročelnikom Lovrom Jurišićem, a sastanku su nazočili i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić i direktor TZ grada Zadra Mario Paleka.

Na sastanku s zadarskim županom Longinom, ministrica je razgovarala o pripremama ususret nadolazećoj sezoni, napretku i važnosti projekta Safe stay in Croatia, organiziranom cijepljenju turističkih djelatnika, punktovima za testiranje turista te lokacijama koje su za svaku županiju objavljene na www.safestayincroatia.hr web stranici, akciji Hrvatski otoci – zeleni otoci te turističkim pristojbama i članarinama, koje će se i u ovoj godini smanjivati.

"Napravili smo niz aktivnosti kako bismo sezonu dočekali spremni i mislim da smo ispunili sve preduvjete kako bi turisti prepoznali Hrvatsku kao sigurnu destinaciju za odmor. Zadarska županija jedna je od najposjećenijih te je u 2020. godini ostvarila 9,8 milijuna noćenja turista. Uz povoljnu epidemiološku situaciju vjerujem kako ćemo ove sezone iz Zadarske županije moći svjedočiti i većim turističkim brojkama" - poručila je ministrica Brnjac te zahvalila županu i gradonačelniku na svim naporima koje ulažu u turistički i sportski razvoj ove županije.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano