FOTO: Vanja Tokić u pripremama za Svjetsko prvenstvo
Foto: Žeminea Čotrić

Članica BB kluba Hulk, Vanja Tokić(41) u posljednjim je pripremama za natjecanje na Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu "IBFF World Championship“ koje će se održati 26. lipnja 2021 godine u Kopru (Slovenija).

Izuzetan uspjeh u rujnu prošle godine na Svjetskom prvenstvu u slovenskim Brežicama, kada je Vanja osvojila prvo mjesto odnosno zlatnu medalju u kategoriji wellness fitness te u paru sa svojim ocem 3. mjesto u kategoriji parova, te ono najvažnije 3. mjesto u PRO DIVISION kategoriji kojim je stekla izravno pravo natjecanja s profesionalcima, bio je dovoljan razlog za daljnji napredak.

Iz Kluba naovde kako je Vanja unatoč teškim vremenima, epidemiji koronavirusa i vremenu kada su na snazi bile mjere zabrane rada teretana, upornošću i predanošću svoju formu dovela do zavidne razine.

Jedina je žena u Zadarskoj županiji, a tek jedna od nekoliko u Republici Hrvatskoj koja je osvojila spomenuti Pro Division, odnosno Pro Card. Pro Card je zlatna ulaznica za profesionalno bavljenje bodybuildingom, te najviša stepenica u ovom sportu.

Vanja će u Kopru nastupiti s profesionalcima u kategoriji PRO MODEL.

"Moj prošlogodišnji uspjeh bio je stepenica do neba, nagrada za sav trud, znoj, odricanja i suze. Ali kada nešto voliš i želiš biti još bolji, ništa nije teško. Pripreme za natjecanje u Kopru zapravo su započele odmah nakon natjecanja u Brežicama, no treninge je nakratko prekinuo lockdown pa se ponovno trebalo snaći u tom novom normalnom. Vježbala sam svakako, ali kada u glavi imaš cilj onda i treninge osmisliš na najbolji mogući način koji će ti omogućiti da zadržiš formu. Od kada su teretane otvorene treninzi su svakodnevni i po dva puta dnevno. Prehrana je prilagođena cijelo vrijeme i mislim da imam izuzetno dobru formu." - kaže Vanja Tokić dodajući kako joj dan i dalje započinje u 5 ujutro, slijedi jutarnji trening, priprema obroka, odlazak na posao na kojem provodi 8 sati, pa ponovni povratak u teretanu gdje odrađuje svoj trening, ali i individualne treninge sa svojim klijentima.

"Sav taj umor zaboraviš kada vidiš rezultate. Kada ti tijelo dođe u formu o kojoj si nekada davno mogao samo sanjati. I sada je stvarnost. Nema veće nagrade. A kada ti sve to prepoznaju i oni kojima je to posao i struka i osvojiš nešto što mnogi godinama nisu uspjeli osvojiti, a to je PRO CARD, onda je osjećaj neopisiv." - dodala je Vanja zahvaljujući sponzorima bez kojih ni predstojeće natjecanje nebi bilo izvedivo.

A to su: Grad Zadar,Tendelux Zadar, Rent'a car Perić, Hair for life i Swarovski.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano