Punta Bajlo Deep Water Solo: Natjecanje u brzinskom penjanju
Foto: DWS plakat

U petak, 25. lipnja 2021. godine s početkom oko 16:30 Sekcija sportskog penjanja Planinarskog društva "Paklenica“, organizira četvrto Punta Bajlo "Deep Water Solo“ natjecanje u brzinskom penjanju.

Disciplina penjanja koja se, u nedostatku hrvatske inačice, naziva "Deep water solo“ podrazumijeva slobodno penjanje na vertikalnim ili prevjesnim liticama iznad mora (ili jezera, rijeke) gdje svaki uspon završava sigurnim padom u more, a od opreme penjač koristi samo cipele za penjanje, tzv. penjačice.

U petak na stijenama Punte Bajlo natjecatelje očekuje penjački smjer koji traverzira stijenu iznad mora u dužini od oko 50 m i maksimalne visine 3m, a natjecatelji će biti rangirani prema vremenu prolaska smjera i to u dvije kategorije – muški i ženski. Samo natjecanje je pogodno kako za rekreativce tako i naprednije penjače.

"Osim nabrijanih penjača dobrodošli su i svi zainteresirani ne-penjači dati podršku natjecateljima i pridružiti se na popratnom programu koji uključuje slack-line, hranu, piće i dobru glazbu. Vidimo se!" - poručuju iz Društva.

Veliko hvala sponzorima: IGLU ŠPORT, BRLOG, BARBA FRANE BARBER SHOP, RESTORAN DINKO (Starigrad), ZANATSKA RADNJA LAURANA.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano