Plenković: Apeliramo na građane da se cijepe, sada je trenutak!
Foto: Ilustracija NL

Otvarajući 64. sjednicu Vlade, predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se na trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj istaknuvši da se nastavljaju dobri trendovi iz proteklih tjedana.

"Epidemiološka situacija nastavlja se poboljšavati. U proteklih sedam dana imali smo samo 479 zaraženih, to je puno, puno manje nego što je bilo prije dva mjeseca, svega 3,4 posto na tjednoj bazi u odnosu na sredinu travnja", kazao je premijer Plenković.

Dok se broj cijepljenih drugom dozom značajno povećava iz dana u dan, što je ocijenio dobrim, upozorio je da se usporava ritam cijepljenja prvom dozom, koji se povećao samo za 1 postotni poen u odnosu na prošli tjedan.

"Još jednom, u ime cijele Vlade i na tragu pisma koje je jučer uputio ministar Beroš, molimo sve da se cijepe. Sad je trenutak za cijepljenje, sada treba steći imunitet uoči jeseni", poručio je premijer.

Pozvao je sve građane da iskoriste činjenicu da je na raspolaganju toliko doza cjepiva da se baš svi koji to žele mogu cijepiti praktički odmah.

"Apeliram još jednom, u ime svih nas, zaštitimo se i radi zdravlja i radi ekonomije i financija i turizma i uopće radi funkcioniranja što normalnijega života", istaknuo je.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano