NOVI PORAST: U županiji 37 zaraženih, posljedice obit. okupljanja
Foto: NL

Stožer Zadarske županije zabilježio je u četvrtak, 24. lipnja u 37 novozaraženih osoba od koronavirusa u našoj županiji.

Izolaciju provode na području gradova Zadar (19), Obrovac (1) i Nin (1) te općina Galovac (1), Novigrad (2), Pašman (1), Polača (1), Poličnik (1), Privlaka (1), Sali (1), Sukošan (3), Škabrnja (4) te Vrsi (1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 300 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 608 stanovnika, a trenutno je 166 aktivnih slučaja koronavirusne bolesti na području Zadarske županije.

Na COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 12 pacijenata od kojih je jedan na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

"Kod novooboljelih osoba većinom se radi o kontaktima već prethodno pozitivnih osoba. Uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima, mlađim ljudima i njihovim roditeljima, što su posljedice većih okupljanja poput krizmi, vjenčanja, zadnjeg dana škole... Još jednom pozivamo na odgovornost, jer se uz samo malo opuštanja brojke mogu naglo povećati, što je vidljivo posljednjih dana kod nas" - istaknuo je Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar te pozvao sve one koji se još nisu cijepili da to učine što skorije.


Medić: Cjepiva ima dovoljno

"Samo je cijepljenje jedini siguran način borbe s koronavirusom, a dvostruka doza cjepiva pruža 88-postotnu zaštitu i od indijskog soja. Cjepiva ima dovoljno, a kako bismo našim građanima maksimalno olakšali postupak cijepljenja pozivamo ih da slobodno, bez upisivanja kod svojeg liječnika, dođu na punkt na Višnjiku gdje će im se odmah osigurati cjepivo. Samo jučer smo na Višnjiku cijepili više od tisuću naših građana, a iste brojke očekujemo i danas. Također, možemo najaviti da će početkom srpnja naši mobilni timovi krenuti po mjestima u županiji kako bi cijepili stanovnike koji ne mogu doći do Zadra" - najavljuje Medić.

Punk za cijepljenje na Višnjiku radi svaki radni dan od 7.30 do 12.30 te od 15 do 20.30 sati.


Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano