''Kandidat'' i ''Bila soba'' u Kino Zoni
Foto: Kino Zona

Bogati filmski program u srpnju u Kino Zoni nastavljamo već ove nedjelje uz španjolsku triler dramu "Kandidat".

Manuel Gómez Vidal karizmatični je i popularni političar u svojoj regiji: uživa visoki društveni položaj, ima sretnu obitelj i mnoštvo prijatelja. Istovremeno, on je korumpirani političar koji se godinama bogati koristeći javna sredstva.

Režiju i scenarij ovog angažiranog trilera potpisuje Rodrigo Sorogoyen dok se u glavnim ulogama pojavljuju Antonio de la Torre, Mónica López i Josep Maria Pou. Film je na svojem festivalskom putu osvojio čak 32 priznanja i dodatnih 29 nominacija od kojih svakako valja izdvojiti čak 7 osvojenih 'Goya'.

Uoči projekcije "Kandidata" očekuje na s još jedna domaća kratka poslastica, a ovaj put je riječ o izvanrednoj drami Mladena Stanića, "Bila soba".

Priča prati dva brata koji renoviraju zajednički stan u Splitu kako bi ga iznajmljivali za vrijeme turističke sezone. To im je ujedno i prvo zajedničko druženje od majčine smrti, tijekom kojeg će biti prisiljeni suočiti se s traumama iz obiteljske prošlosti i preispitati temelje vlastita odnosa.

Braću tumače sveprisutni Paško Vukasović te Marin Klišmanić, a valja naglasiti kako je "Bila soba" uz brojne nominacije i osvojila nagradu 'Zlatna kolica' za najbolji kratkometražni film na 'Zagreb Film Festivalu', nagradu za najbolji scenarij kojeg potpisuje sam redatelj Mladen Stanić na festivalu 'SEECS' te nagradu za najboljeg glumca na 'FRKI'.

Projekcije su na rasporedu u nedjelju, 25. srpnja od 21.15 h na već dobro poznatoj Poljani Branka Stojakovića (između Kazališta lutaka i crkve Sv. Dominika).

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti na blagajni ispred lokacije prikazivanja koja se otvara u 20.15 sati.

U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano